Facebook popülerliğini yitiriyor mu?

Facebook popülerliğini yitiriyor mu?

Kuruluşundan bu yana büyük bir hızla büyüyen ve dünyanın en büyük sosyal ağ sitesi haline gelen Facebook, artık hızını kaybetti. Facebook'un hızını kesen şey ne?

687 milyon üyeye ulaşan Facebook, sosyal ağkonusunda dünyanın tartışmasız lideri. Ülkemizde de çok büyük ilgi gören sitede artık 7'den 70'e hemen herkesin bir profili var.

İlk kurulduğundan bu yana müthiş bir hızla büyüyen Facebookbelli bir olgunluğa erişmiş gözüküyor. Elde edilen veriler de bunu gösterir nitelikte.

Inside Facebook adlı sitenin yaptığı araştırmaya göre, Facebook'a üye olan kişi sayısı her ay azalıyor.

 

Geçtiğimiz yıl Facebook'a tüm dünya çapında ayda ortalama 20 milyon kişi üye olurken, bu yılın Nisan ve Mayıs aylarında bu miktar sırasıyla 13,9 milyon ve 11,8 milyona düştü.

Facebook'un nüfus artış hızı giderek düşüyor

Doygunluğa Ulaştı

Uzmanlar bu düşüşü normal karşılıyorlar. Teknolojisitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, neredeyse 700 milyon üyeye varan sitenin artık doygunluğa ulaştığı belirtiliyor. Yani kısacası neredeyse Facebook'a üye olmayan kimse kalmadığı için hızda düşüş oluyor.

Üye sayısında en çok artış görülen ülkeler arasında Türkiyede var. Mayıs ayı itibariyle ülkemizde 28,2 milyon Facebook üyesi bulunuyor. Bu da 1 ay içinde %2,4'lük artış anlamına geliyor. En fazla artış ise %10 ile Brezilya'ya ait.

(ShiftDelete.Net)

Facebook'a ne zaman üye oldunuz?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.