Facebook Zaman Tüneli

Facebook Zaman Tüneli

Facebook'un yeni geliştirdiği ve kullanıcılarının hesapları üzerinde kısım kısım kullanıma koyduğu zaman tüneli uygulaması, bu aralar oldukça gündemde.

 

Facebook'un yeni geliştirdiği ve kullanıcılarının hesapları üzerinde kısım kısım kullanıma koyduğu zaman tüneli uygulaması, bu aralar oldukça gündemde. İsteyenlerin merak edip kendi seçimleri ile de profillerine uygulayabildikleri zaman tüneli, diğer kullanıcıların profiline ise yakın bir zamanda tamamen koyulacak.

Birçok kişi tarafından karmaşık yapısı ve görüntüsü ile sevilmeyen bu uygulama, doğal olarak kullanıcıları, uygulamanın nasıl iptal edileceği sorusuna ve bunun çözüm arayışlarına yöneltti. Zaman tünelinden önceki arayüzde, duvar, yorumlar, beğeniler, sayfalar, son haberler gibi başlıklarla bölünmüş profilimiz, yeni halinde her şeyi bir zaman akışı içerisinde gösteriyor. Yani bir bakıma zaman tünelini, şık bir tasarımla oluşturulmuş anı defteri gibi görebilirsiniz.

Yeni uygulamada en çok dikkati çeken şey kapak fotoğrafı. Kapak fotoğrafı, kişinin tarzını, hayat görüşünü, duygularını yansıtan büyük bir fotoğraf olarak düşünebiliriz. Bunun dışında zaman tüneli, iki bölmeden oluşuyor. Her iki bölmede de en güncelden en eskiye doğru durum güncellemeleri, arkadaş olunan kişiler, paylaşılan şeyler gibi bilgiler yer alıyor. Aşağıya doğru inildikçe, facebook'a katıldığınız günden beri yaptığınız bir çok şeyi ve en sona indiğinizde de facebook'a üye olduğunuz tarihi görebilirsiniz. Ve eğer isterseniz doğum tarihi ve bilgilerinizde güncelleme yapabilir, örneğin bebeklik fotoğrafınızı koyabilirsiniz.

Uygulamanın en üstünde ise, eski arayüzde "bilgiler" sekmesinde yer alan, evlilik durumu, iş ve eğitim bilgileri gibi şeyler var. Aslında yapılan şeylerin bir özeti gibi duran ve kullanışlı olduğu söylenen bu zaman tünelini Türk kullanıcıların sevmemesinin sebebi, alışkanlıklarımızdan kolay vazgeçmeyişimiz olarak görülüyor.

Zaman tüneline tek bir tıkla geçmek mümkün, ancak uygulamayı sevmeyenler ve eski haline dönmek isteyenlerin ne yapması gerektiği konusunda söylenen şey çok. Kimileri eski hale dönmenin mümkün olmadığını belirtirken, kimileri kendi kendine eski haline döneceğini ifade ediyorlar. Ama eski haline bir an önce dönmek isteyenler için aşağıda anlatacağımız yol denemeye değer görülüyor.

Facebook'ta zaman tünelinden çıkmak için:

-Öncelikle facebook hesabınıza giriş yapın.

-Sonra apps bölümüne giriş yapın. Ya da bu bağlantıyı tıklayın https://developers.facebook.com/apps/

-Daha sonra sol kısımda bulunan menüden zaman tüneli adlı uygulamayı bulun.

-Alt sol taraftaki "uygulamayı sil" butonu belirince, bu butonu kullanarak uygulamayı kaldırabilirsiniz.

-Eğer uygulamalar sayfasında "no apps found" yazıyorsa, uygulamayı iptal etmeden silmiş olabilirsiniz. Bu durumda kaldıramazsınız.

Ve son olarak, eğer zaman tüneli uygulamasını kaldıramıyorsanız eksi gönderilerinizi gizlemek isteyebilirsiniz. Bunun için; profil sayfanıza gidip profil fotoğrafınızın altındaki "yaptıklarımın dökümü" adlı linkte, iletilerinizin yanındaki işareti kullanarak istediğiniz kısıtlamaları yapabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.