Facebook'unuz yoksa yandınız!

Facebook'unuz yoksa yandınız!

Sosyal hayatımıza hızlı bir şekilde giren facebook'un faydalı mı? zararlı mı? olduğunu uzmanlar tartışa dursun 2010 yılı ile birlikte Facebook'u olmayan iş bulamayacak.

Atila Altuntaş/Stockholm

Facebook sosyal paylaşım ağı hızla artmaya devam ediyor. Bu artışın nereye kadar devam edeceği bilinmez ama 350 milyon aşkın kullanıcıya sahip çağımızın bu dev sosyal mucizesi, 2010 yılı ile birlikte iş başvurularımızda, teknik ve sosyal özelliklerimizin bulunduğu CV yerine geçmeye hazırlanıyor.
 
Facabook'un sosyal paylaşım sitesine üye olan kişilerin gerçek profilini yansıttığını vurgulayan uzmanlar, işverenin işe almak istediği elamanın facebook'unu kontrol edip (İnsanlarla ilişkisi nasıl? Faaliyetlere katılımı ve becerisi) gibi birçok özellikler incelenerek işe uygun olup, olmadığına karar verecekleri belirtildi.
 
Dünya'da birçok işveren uygulamaya geçmeye hazırlanırken, İsveç'te uygulama başladı bile.
 
İsveç'in en büyük Luna Parkı (Gröna Lund) yaz sezonu açılışı için şimdiden Facebook üzerinden başvuruları almaya başladı. 1200 kişinin başvuru yaptığı ve Profillerinin incelenmesi için CV yerine facebook şifresini bıraktığı bildirildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :