Fadime Şahin Nasıl Yaşıyor?

Fadime Şahin Nasıl Yaşıyor?

28 Şubat sürecinde meşhur olduktan sonra adını ve soyadını mahkeme kararıyla değiştiren Fadime Şahin, 13 yıl boyunca devlet desteği olmadan kendi imkânlarıyla gizlendi

SABAH'ın yaptığı araştırmalara göre Fadime Şahin, tarihi 28 Şubat kararlarının alındığı 1997 senesinin sonunda ismini ve soyadını değiştirdikten sonra 2002 yılında Konyalı Mehmet Yiğiter ile evlendi. Ancak çift, 2006 yılında bir boşanma protokolü imzalayarak ayrıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtları, Fadime Şahin'in 2000 yılından bu yana düzenli bir çalışma hayatı olduğunu gösteriyor. Kayıtlara göre Fadime Şahin, sık sık iş değiştirse de 10 yıldır neredeyse aralıksız çalışıyor. Ancak kayıtlardaki işyerleri ile Şahin'in gerçekte çalıştığı işyerleri aynı değil. Mesela Şahin, 2009 yılında üç ay süreyle Diyarbakır'da bir elektrik firmasında çalışmış görünüyor. Ancak gerçekten oraya gittiğine dair bir bilgi yok.

İSMİNİ DEĞİŞTİRDİ

Şu anda adını ve adresini gizli tuttuğumuz bir fabrikada çalışan Fadime Şahin'in halihazırdaki işinden kazandığı para aylık 1000 TL. Şahin, Cumartesi de dâhil haftanın altı günü çalışıyor. Güvenlik gerekçesiyle yalnızca ilk üç rakamını verdiğimiz 340.......... sigorta sicil numaralı Fadime Şahin, sık sık iş değiştiriyor. Pek de uzun sayılmayacak çalışma hayatına karşın Şahin'in toplam ödenen prim sayısının 2205 güne ulaştığı görülüyor.

Fadime Şahin'in alışverişlerinde nadiren kullandığı kredi kartı var. Bununla birlikte Şahin, küçük harcamalar başta olmak üzere alışverişlerinin çoğunu nakitle yapıyor. 2002 yılının17 Mart'ında kendinden dört yaş küçük olan Mehmet Yiğiter ile evlenen Şahin, evlilikten sonra T. A. Yiğiter adını aldı. Fadime Şahin'in evlenme akdinde anne ve babasının soyadının da Y. olarak değiştirildiği görülüyor. Baba Hasan Şahin ve anne G. Şahin'in soyadlarının evlenme kütüğüne doğru geçirilmemiş olması da Şahin'in kimliğini gizlemeye yönelik bir önlem olarak dikkat çekiyor.

Nüfus kayıtlarına göre Fadime Şahin, eski eşinden Zeytinburnu 2. Aile Mahkemesi'nin 2006/395 No'lu kararıyla 29 Haziran 2006 tarihinde boşandı. Şahin'in, Yiğiter'le evliliğinden çocuğu olmadı. 38 yaşında olan Şahin, çocuk özlemini ikiz yeğenleri Yavuz Selim ve Azra ile gideriyor. Fadime Şahin ile Mehmet Yiğiter'in boşanma gerekçesi resmi kayıtlara şiddetli geçimsizlik olarak girdi. Taraflar, ayrılırken bir boşanma protokolü yaptılar. Buna göre Fadime Şahin, Mehmet Yiğiter'in açtığı davayı kabul etti ve bunun karşılığından Yiğiter'den maddi-manevi tazminat olarak 4 bin TL aldı. T., ismiyle imzaladığı 29 Haziran 2006 tarihli protokol şartları gereğince Şahin, bu para dışında eski eşinden nafaka da istemedi. Protokolde, evdeki bilgisayarın ve bulaşık makinesinin Fadime Şahin'e verileceğine dek en ince ayrıntılar bile hükme bağlandı. Bu nüans da, Şahin'in maddi durumunun pek iyi olmadığını gösteriyor. Şahin varlıklı değil. Bununla birlikte malvarlığı kayıtlarına göre Fadime Şahin'in Malatya'nın Arguvan ilçesi Yazıbaşı köyünde, hisseli dört adet tarlası ve bir kargir evi var. Bu gayrimenkuller de Şahin'e ailesinden kalmış.



T. ADI BENİMSENMEDİ

Fadime Şahin, Mehmet Yiğiter'le evlenirken T. A. Y. ismi ile uyuşacak şekilde nikâh defterine T harfiyle başlayan yeni bir imza attı. Ancak o, annesi G. Şahin için halen Fadime. SABAH Özel İstihbarat ekibinin tespitlerine göre anne Şahin, adını soyadını değiştiren kızına günlük hayatta Fadime diye hitap ediyor. Anne Şahin, bir alışveriş merkezinin oyun bölümünde iki yeğeniyle ilgilenen kızına, defalarca Fadime diye seslendi. Belli ki, T. adı, ailenin literatürüne hiç girmemiş.

Ayda bir de olsa ailesiyle bir araya gelen Fadime Şahin, yaşadığı şehirden denizyoluyla İstanbul'a gelip annesi, kardeşi ve yeğenleriyle vakit geçiriyor. Bir pazar günü yeğenleriyle alışveriş merkezine gitti ve yeğenleri alışveriş merkezinin oyun kısmında oynarken cep telefonu ile onların görüntülerini çekti. Bu arada kendisinin de görüntülendiğinin farkında değildi.

1000 TL MAAŞLA ÇALIŞIYOR

Anne G. Şahin, adını soyadını değiştiren kızına Fadime diye hitap ediyor. Belli ki, T. adı, ailenin literatürüne hiç girmemiş. Resmi kayıtlara göre Fadime Şahin'in, Malatya'nın Arguvan ilçesi Yazıbaşı köyünde, hisseli dört adet tarlası ve bir kâgir evi var. SGK kayıtlarına göre, sık sık iş değiştirse de 10 yıldır neredeyse aralıksız çalışıyor.

İMZASINI BİLE DEĞİŞTİRDİ

Aczmendi Lideri Gündüz'le basıldıktan sonra, Gündüz ve sahte şeyh Ali Kalkancı aleyhine açıklamaları ile reyting rekorları kıran Şahin, postmodern darbenin ardından mahkeme kararıyla yeni bir isim alınca imzasını da değiştirdi. Bu, Mehmet Yiğiter'le evlenirken nikâh defterine attığı T harfiyle başlayan imzadan da anlaşılıyor.

4 YIL EVLİ KALIP BOŞANDI

Fadime Şahin 13 yıl boyunca kendini gizlemek için büyük çaba sarfetti. Meşhur olduktan sonra Şahin'in ilk işi, tarihi 28 Şubat kararlarının alındığı 1997 yılının sonunda ismini ve soyadını değiştirmek oldu. Şahin, 2002 yılında Konyalı Mehmet Yiğiter ile evlendi. Çift, 2006 yılında bir boşanma protokolü imzalayarak ayrıldı.

O günden bu yana ne değişti ne değişmedi?

Fadime Şahin, 1997 yılında gazetecilere verdiği demeçlerde evlenmeyeceğini söylemiş ve "Benimle evlenecek erkek cesur olmalı" demişti. 2002 yılında kendisinden yaşça küçük bir erkek onunla evlendi. Ancak sonra boşandılar.

Şahin meşhur oldu, ancak günümüzde olduğu gibi kısa vadeli şöhreti paraya tahvil edemedi ya da etmedi. 28 Şubat sürecinden sonra "Fadime Şahin'in Anıları" adlı bir kitap yazıp bastırdı ama bu, şöhretini paraya çevirmesi için yeterli olmadı.

Yaşadığı olayların bıraktığı olumsuz izleri hâlâ kısmen taşısa da o artık kendine güvenen, şehirli bir genç kadın olarak çalışıyor ve ekmek parasını kazanıyor.

Yine bir röportajında "Artık beni bitkisel bir hayat bekliyor" demişti, haklı çıktı. Toplumsal ilişkiler bağlamında neredeyse bitkisel bir hayat sürüyor. Gözlerin hep onun üzerinde olduğu düşüncesiyle sokaklarda halen ürkek ve tedirgin.

SABAH

Etiketler :