Faili meçhuller davasında şok ifade

Faili meçhuller davasında şok ifade

Faili meçhuller davasında mağdur olarak ifade veren aileler inanılmaz açıklamalarda bulundular

Aralarında Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Korucubaşı Kamil Atağ'ın da bulunduğu Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1993-95 yılları arasında işlenen faili meçhuller cinayetlerle ilgili davada mağdurlar ifade vermeye devam ediyor. Oğlu Yahya Akman, Mart 1994 yılında ölü Holan mevkkinde 3 kişiyle birlikte ölü bulanan Yahya'nın babası İsa Akman ifade verdi.

OĞLUMU JİTEM YAKALADI

Oğlunun Cizre'de kuzeni Aziz ile sigara satarken gözaltına alındığını anlatan baba Akman, şöyle konuştu: "Yaşları küçük olduğundan bırakırlar düşüncesiyle takip etmedik. Bir saat bekledik, dönmeyince takip ettik. JİTEM'in yakalandığını ve Botaş Karakolu'na götürüldüğünü öğrendik. Ertesi gün savcılığa dilekçe verdik. Onlar da jandarmadan sorun şeklinde cevap verdiler. İdil ve Şırnak'tan sorduk bulamadık. Olaydan sonra Silopi emniyetine gittik. Yanımda Abdullah Akman ile Reşit Gasyak da vardı. Bu sırada emniyet müdürlüğü kapısında onları dipçikle dövdüklerini gördüm. Ben içeri girmedim. Oradan ayrıldık. Sonra Holan tarafındaki köylüler geldi. Bize Holan tarafında arayın dedi. Bunun üzerine Leyla Gasyak ve ben onu ardık. Leyla bana Yahya ve Aziz'in derinin yanında bir taşlığın altında onların öldürüldüğünü söyledi. Sonra gittik baktık. Taşların altında 4 cesedin olduğunu gördük ve cesetleri çıkardık. Bu arada olay mahalline 2 panzer bir askeri araçla birlikte askerler geldi. Askerler bize silah doğrultarak olay yerinden uzaklaşmamızı söylediler. Cesetlerin olduğu yere korucular geldi. 4 cesedi traktörün römorkuna koyarak Cizre'ye hastaneye getirdik. Burada halk da toplandı. Halkın toplandığını gören güvenlik güçleri köpekleri üzerimize saldılar. Cesetler çıktığında oğlum Yahya'yı teşhis ettik. Daha sonra cesetleri mezara gömdüler. O günden bu yana soruşturma yapılmadı."

-EVİNE GAZ BOMBASI ATARIZ-

Selim Hoca diye bilinen biri evinin yanına gelerek silah doğrultuğunu anlatan baba Akman, "Bana 'bir daha oğlunun bahsini edersen evine gaz bombası atacağım' dedi. Bir süre sonra Ramazan Hoca ve Cebbar adındakiler Selim Hoca gibi beni tehdit etti. Tanımadığım sivil biri de gelerek bana tehditler savurdu. Korktuğumdan dolayı şikayette bulunmadım. Oğlumun kimseyle husumeti yoktu." dedi.

-6 KURŞUN VE YÜZÜK PARMAĞI KESİK-

Oğlunun cesedini olay yerinde teşhis ettiğini, vücudunda 6 kurşun yarası olduğunu aktaran Akman, "Oğlumun yüzük parmağı yarısına kadar kesikti. Yüzüğü de yoktu." diye konuştu.

 

Mahkeme başkanının sorusu üzerine İsa Akman, oğlunun Bedran (Adem Yakin) ile Abdulhakim Güven'in öldürdüğünü düşündüğünü belirtti. Yine başkanın isteği üzerine Akman, Adem Yakin ile Abdulhakim Güven'i doğru teşhis etti. Baba Akman, görgü tanıklarının kendisine oğlunun Bedran ile Abdulhakim'in tarafından götürüldüğünü aktardığını ifade etti.

 

Sanık avukatları, Yahya Akman'ın öldürüldüğü olayla ilgili Leyla Gasyak, Agit Malgaz, Emine Tadik ve İsa Akman'ın ifade verdiğini, ancak olayın oluşu, mekânı ve süresiyle ilgili farklı ifadeler verdiğini ileri sürdü.

Etiketler :