Faili meçhuller MGK üyelerine sorulacak

Faili meçhuller MGK üyelerine sorulacak

Faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında, aralarında, Mehmet Ağar, İsmail Hakkı Karadayı, Vural Beyazıt ve Teoman Koman’ın da bulunduğu dönemin MGK üyesi 35 isim ifadeye çağrılacak.

Ankara Özel Yetkili Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında dönemin Milli Güvenlik Kurulu (MGK) üyeleri ifadeye çağrılacak. Soruşturma kapsamında MGK üyelerine faili meçhul cinayetler sorulacak.

MGK kararlarının etkisi

Faili meçhul cinayetlerle ilgili önemli itiraflarda bulunan eski özel harekât polisi Ayhan Çarkın’ın ifadeleri doğrultusunda dönemin MGK üyeleri mercek altına alınıyor. Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel, Çarkın’ın “Avukat Yusuf Ekinci’nin öldürülmesinde MGK kararları etkili olmuştur. Dört önemli cinayet Korkut Eken ve Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin’in bilgisi dâhilinde işlenmiştir” ifadesi doğrultusunda harekete geçti. Bu kapsamda dönemin MGK üyeleri olan Başbakan Tansu Çiller ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel dışında kalan üyelerin bilgisine başvurulacak.

Susurluk davası hükümlüsü, tutuklu eski Özel Harekat polisi Ayhan Çarkın’ın medyada gündeme gelen açıklamalarıyla ilgili, aralarında eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski başbakanlar Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller, CHP Milletvekili Deniz Baykal ve iki eski Genelkurmay Başkanı’nın da olduğu, dönemin MGK Başkanı ve üyesi 35 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu.

Savcılık isimleri tek tek belirledi

Dilekçede, ismi belirtilen 35 kişi ve tespit edilecek başka kişilere ilişkin suç duyurusunun Çarkın’ın açıklamalarıyla ilgili savcılıkça yürütülen soruşturma kapsamına alınması ve MGK Genel Sekreterliğine yazı yazılarak toplantı tutanakları ile o tarihte yürürlükte olan Milli Güvenlik Siyaset Belgelerinin istenmesine karar verilmesi istenmişti. Soruşturma kapsamında suç duyurularını ve Ayhan Çarkın’ın ifadelerini dikkate alan savcılığın MGK üyelerinin bilgisine başvurma kararı aldığı öğrenildi. MUSTAFA TÜRK STAR ANKARA

 Bilgisine başvurulacak isimler asker ağırlıklı

Ankara Özel yetkili Cumhuriyet Savcılığının şikayetler doğrultusunda faili meçhul cinayetlerle ilgili olarak tanık sıfatıyla bilgisine başvuracağı isimler şöyle:

Ahmet Mesut YILMAZ

Mustafa KALEMLİ

Sebahattin ÇAKMAKOĞLU

İsmet SEZGİN

B. Mehmet GAZİOĞLU

Nahit MENTEŞE

Teoman ÜNÜSAN

Ülkü Gökalp GÜNEY

Mehmet AĞAR

Meral AKŞENER

Hikmet ÇETİN

Mümtaz SOYSAL

Murat KARAYALÇIN

Deniz BAYKAL

Emre GÖNENSAY

Turhan TAYAN

M. Oltan SUNGURLU

Vefa TANIR

Mehmet GÖLHAN

Nevzat AYAZ

Doğan GÜREŞ

İ. Hakkı KARADAYI

Muhittin FİSUNOĞLU

Hikmet BAYAR

Hikmet KÖKSAL

İrfan TINAZ

Vural BEYAZIT

Ahmet ÇÖREKÇİ

Halis BURHAN

Aydın İLTER

Teoman KOMAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.