"Farklı gözlerle Erbakan" paneli

"Farklı gözlerle Erbakan" paneli

Milli Gazete ve TV5 Genel Yayın Yönetmeni Kurdaş:- "Erbakan Hoca'yı birçok yönüyle anlatmak mümkün. Hayatın anlamındaki her konuda bir önderliği olan şahsiyetti.

İSTANBUL (AA) - Milli Gazete ve TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Necmettin Erbakan'ı birçok yönüyle anlatmanın mümkün olduğunu belirterek, "Hayatın anlamındaki her konuda bir önderliği olan şahsiyetti. Hayatını bir Sünnet-i seniyye üzerine yaşardı. Hayatı bu bakımdan formülize ederdi. Helal ve haram meselesini bile matematiksel olarak formülize etmiş bir liderdi." dedi.

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan vefatının 7. yıl dönümünde, Saadet Partisi Başakşehir İlçe Teşkilatı'nın Başakşehir Çınar Kongre Merkezi'nde düzenlediği "Farklı Gözlerle Erbakan" başlıklı panelle anıldı.

"Erbakan Hoca'yı birçok yönüyle anlatmak mümkün. Hayatın anlamındaki her konuda bir önderliği olan şahsiyetti. Hayatını bir Sünnet-i seniyye üzerine yaşardı. Hayatı bu bakımdan formülize ederdi. Helal ve haram meselesini bile matematiksel olarak formülize etmiş bir liderdi." diyen Kurdaş, Erbakan'ın en önemli iki özelliğinin sabrı ve nezaketi olduğunu dile getirdi.

Kurdaş, Milli Gazete muhabiri olarak Erbakan'ı sıkı takip ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Refah Partisi döneminde günde 5 miting yapılırdı. Sabah yola çıkar, gece 02.00'de ancak otele dönülür. 15 gün boyunca Ankara'ya bile dönmez, Türkiye'de gezilir ve beşer miting yapardı. Böylesi günlerde Hocamızdan her mitingde günde 5 kez şu cümleleri duyardık: '65 milyon Türkiye'nin refahı ve saadeti için, 1,5 milyarlık İslam dünyasının refahı ve saadeti için, 6 milyarlık insanlığın refahı ve saadeti için' derdi."

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Bağce de Necmettin Erbakan'ın siyaset tarzını konuşurken kişiliğini de değerlendirmek gerektiğini anlattı.

Erbakan'ın genel itibarıyla siyasetçiler arasındaki ayırt edici özelliğinin, kendisinin eğitime verdiği önem olduğunu aktaran Bağce, "Eğitim hayatına baktığımızda 1926'da doğuyor. 1926 veya 1920'li yılların ortalarında doğan insanların çok vefakar, özverili insanlar olduklarını, tüm enerjilerini ortaya koyduklarını gözlemleriz." dedi.

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ise 1973'te Ankara'da Kocatepe Camisinde Erbakan ile tanıştığını kaydederek, Erbakan ile Katar'ın başkenti Doha'daki hatırasını aktardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.