Faruk Bal'dan ilginç iddia...

Faruk Bal'dan ilginç iddia...

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal'dan ilginç iddia...

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, vali ve kaymakamları suçlayarak, yüzlerce kaymakamın halk arasında ‘Fak-Fuk-Fon’ olarak bilinen Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı’ndan AK Parti’ye oy satın aldığını iddia etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, referandum çalışması için Konya'nın Yunak İlçesi’ni ziyaret etti. Burada bir kahvede vatandaşlarla biraraya gelen Bal, vali ve kaymakamları eleştirdi. 29 Mart 2009 yılında yapılan yerel seçimler öncesi Tunceli Valisi Mustafa Yaman’ın, kış ayında yolu olmayan, elektriği olmayan köylere devletin parası ile buzdolabı dağıtıp AK Parti’ye oy satın aldığını savunan Bal, hakkında verilen hapis cezasının da para cezasına çevrildiğini ve aynı valinin Giresun’da aynı işleme devam ettiğini söyledi. Faruk Bal, vali ve kaymakamlarla ilgili iddialarını şöyle sürdürdü:

“Bir mülkiye müfettişi İstanbul’da, Tayip beyin yolsuzluk dosyalarını kapatmıştır, arkasından ulufe olarak vali tayin edilmiştir. 29 Mart seçimlerinde Aksaray’daki seçimlere müdahale etmiş ve orada AKP’nin kazanmasını sağlamıştır. Aynı kişi Aydın Valiliğine tayin edilmiştir ve sahibinin sesi gibi icraatlarına devam etmektedir. Orada Milliyetçi Hareket Partisi’nin asmış olduğu ‘Sen açıldıkça analar ağlıyor’ pankartını indirmek için devletin polisini Milliyetçi Hareket Partililere yöneltmiştir. Neyi var bu pankartın. Sen açıldıkça analar ağlamaya devam ediyor. Sen geldiğinde şehit sayısı 6 idi, açılmaya başladın yüz elliye çıktı. Yalan mı? Neresi suç bunun. Ne yetkiyle sen Milliyetçi Hareket Partisi’nin siyasi söylemlerini susturma yetkisini elinde bulunduruyorsun. Hani siyasi partiler, demokratik parlamenter sistemin vazgeçilmez unsuruydu? Hani düşünce ve fikir hürriyeti vardı? İşte bu Vali, AKP diktasını oluşturmak için tayin edilmiş özel bir görevlidir ve devlete kanser gibi yapışmıştır. İşte AKP bu kitleyi muhafaza edebilmek için bu Anayasa değişikliğini yapmak istiyor. Yüzlerce kaymakam var, devletin Fak-Fuk-Fon’un dan AKP’ye oy satın alıyor. ‘Fak-Fuk-Fon’ milletin parasıyla oluşturulmaktadır. Senin aldığın sigaranın, suyun, ekmeğin parasıyla. Benim paramla kaymakam efendi, AKP’ye oy devşirmek, oy dilenmek için poşet hazırlıyor, paket hazırlıyor ve AKP’ye oy kazandırıyor. İşte AKP bunu devam ettirmek için bu Anayasa değişikliğini istiyor."

‘BÖYLE HAYSİYETSİZ VALİLER’

Haziran ayı sıcaklarında valilerin kömür dağıttığını anlatan Faruk Bal, daha sonra şunları söyledi:
“Kömür dağıtımıyla ilgili eleştiri olunca Başbakan, ‘tabi kömür dağıtacağız, Valiler dağıtacaktır bu kömürü’ diyor. Bunu duyan Elazığ Valisi, yağdanlığın, yağcılığın ölçüsünü bırakıp, devletin kendisine bahşettiği valilik şerefini, valilik haysiyetini ayaklar altına alıp, kömür dağıtan kamyonun muavinliğine talip olup, fotoğraflar çektirip basına dağıttırıyor. ‘Tayyip beni görsün de iyi yağcı vali olduğumu anlasın, beni biraz daha yükseltsin’ diye düşünüyor. İşte böyle haysiyetsiz valilerin, devlet kademesi içinde yürürlüğünün devam etmesi için Anayasa değişikliği isteniyor.”

‘BADEM BIYIKLI MÜTEAHHİTLER’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, AK Parti’nin sadece devleti partilileştirmediğini, aynı zamanda devletin gücünü ve parasını kullanarak kendi zengin sınıfını yarattığını iddia etti. Bal şöyle dedi:

“Dünün mücahitleri, AKP’nin badem bıyıklı müteahhitleri olmuşlardır. Bir elleri yağda, bir elleri balda yaşamaktadırlar. Tarım sektörü bitiyor. Nüfusun yüzde 24’ü işsizlikle boğuşuyor, ‘iş, iş’ diye bağırıyor. Esnaf perişan, sanayici perişan, Türkiye’de dolar milyarderlerinin sayısı 2002 yılında 4 iken 8 senede bugün dolar milyarderinin sayısı 26’ya çıkmıştır. 22 tane dolar milyarderi 8 senede nasıl oluşmuştur?”

Etiketler :