Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita, AB ile ilişkilerde sorun yaşadıklarını söyledi

Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita, AB ile ilişkilerde sorun yaşadıklarını söyledi

Dışişleri Bakanı Burita, başkent Rabat'a resmi ziyarette bulunan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir araya geldi

RABAT (AA) - Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) ile ikili ilişkilerinde, "özellikle Avrupa Parlamentosundan gelen tacizlere maruz kaldığını" belirtti.

Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita, başkent Rabat'a resmi ziyarette bulunan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi.

Ülkesinin "Avrupa kurumlarından, özellikle Avrupa Parlamentosundan gelen tacizlere maruz kaldığını" ve AB ile yargı ve medya kaynaklı sorunlar yaşadığını kaydeden Burita, "Bu tacizler, Fas ve AB arasındaki imtiyazlı ortaklığa zarar vermeyi amaçlıyor." dedi.

Borrell ise AB'nin Batı Sahra meselesinin adil, gerçekçi ve kalıcı bir şekilde çözülmesini istediğini vurgulayarak, Fas'ın bu yöndeki çabalarına "değer verdiğini" ifade etti.

AB Adalet Divanı, 2021 yılının ekim ayında AB Parlamentosu'nun Fas ile Batı Sahra bölgesi ürünlerini de içeren tarım ve deniz ürünlerinin kıtaya ithalatını kolaylaştıran ticaret anlaşmalarını iptal etmişti.

Fas ile AB arasındaki ticaret hacmi son 10 yılda üç katına çıkarken, 2021'de Fas ve AB arasındaki ticaret 45 milyar avronun (47,7 milyar dolar) üzerine çıkmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.