Faslı futbolcu Fransa'yı karıştırdı

Faslı futbolcu Fransa'yı karıştırdı

İsrail'deki maça çıkmam diyen Fas asıllı futbolcu Fransa'yı karıştırdı

Avrupa Şampiyonlar ligi kupası çerçevesinde İsrail'in Hayfa Maccabi takımıyla karşılaşacak olan Fransız Bordeaux takımının Fas asıllı forvet oyuncusu Mervan El Şemmah Fransa'yı karıştırdı.

Fas asıllı futbolcu Merban El Şemmah, 'ahlakım ve inançlarım doğrultusunda Filistinlilere acı çektirme eylemlerine karışmış insanların önünde futbol oynamam' dedi.

Fransız basınına konuşan futbolcu El Şemmah, 'herkes benim Müslüman olduğumu bilir, o topraklarda da kabul edilemez birçok şeyin olduğunu, Siyonistlerin Batı Şeria'da yerleşim birimleri kurdukları da bilinen bir gerçektir' şeklinde konuştu.

El Şemmah 'ben bir insanım, benim bir kalbim var, Filistin'de insanlara acı çektirilirken görünce ben de bu durumda psikolojik olarak etkileniyorum'dedi.

El Şemmah'ın açıklamalarına memleketi Fas'tan da büyük destek geldi. Faslılar, Filistinlilerin öldürüldüğü topraklarda futbol oynamam deyip takımıyla İsrail'e gitmeyen El Şemmah'ın bir Arap kahramanı olduğunu düşünüyor.

Buna karşılık Fransa'da da Siyonist lobisi El Şemmah'a karşı harekete geçti. Fransız Futbol Federasyonu nezdinde temaslarda bulunan lobi, El Şemmah son tavrı nedeniyle cezalandırılmasını istiyor.

Basın kaynakları son yıllarda İsrail'de yahut İsrail takımına karşı oynamam diyen uluslar arası Arap ve Müslüman sporcuların sayısının artmakta olduğuna dikkat çekiyor.

Dünya Bülteni
 

Etiketler :