Fas'ta, halk İsrail katliamına karşı yürüdü!

Fas'ta, halk İsrail katliamına karşı yürüdü!

Fas'ta halk İsrail'in Gazze'de ekim ayından beri yaptığı soykırımın son bulması adına gösteriler düzenledi.

RABAT (AA) - Fas'ta yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze Şeridi'nde 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırılarının son bulması talebiyle gösteri düzenledi.

Fas’taki sivil toplum kuruluşu Ümmetin Sorunlarına Destek Heyeti’nin çağrısıyla Fas'ın Meknes kentinde, İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana bombardıman ve abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne destek yürüyüşü yapıldı.

Gösteride Filistin halkına destek sloganları atan Faslılar, İsrail'in Gazze Şeridi’nde yürüttüğü savaşın son bulmasını talep etti.

Uluslararası toplumun Gazze'ye yönelik saldırıları durdurmak için İsrail'e baskı kurma acizliğine tepki gösteren göstericiler, İsrail aleyhinde çeşitli sloganlar attı.

Gösteride, Gazze halkıyla dayanışma amacıyla çeşitli sloganların yazılı olduğu pankartlar da taşınırken, Batılı ülkelerin İsrail’e verdiği destek de kınandı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 685’i çocuk, 9 bin 670'i kadın olmak üzere 34 bin 97 Filistinli öldürüldü, 76 bin 980 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.