Fatih Altaylı Ajda Pekkan'ı Çıldırtacak!

Fatih Altaylı Ajda Pekkan'ı Çıldırtacak!

Altaylı'nın sözleri hem Ajda Pekkan'ı hem de kadın örgütlerini kızdıracak..

Kars'taki İnsanlık Anıtı'nın yıkılmasının ardından Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars'ta Bal ve Kaşar Heykeli yapacaklarını söyledi. Fatih Altaylı bugün Habertürk'teki köşesinde Kars Belediyesi'ne öneride bulundu.. "Bence en iyisi Kars’a Ajda Pekkan heykeli diksinler." diyen Altaylı'nın sözleri hem Pekkan'ı hem de kadın örgütlerini kızdıracak..

KAŞARI DEĞİL GRAVYERİ ÜNLÜ
Kars’a heykel önerisi İnsanlık Anıtı’nın “ucubeleştirilip” yıkılmasının ardından “sanata saygılı” Kars Belediyesi “gidenin yerine” yenisini yapma kararı almış. Yeni heykel fazla derin anlamlar içermesin diye “doğrudan” kentle alakalı seçilmiş. “Fazla anlam baş ağrıtıyor” denilerek kentin simgesi “kaşar”da karar kılınmış. Aslında Kars’ın gravyeri ünlüdür, kaşarı değil. Bildiğim kadarıyla yüz yıl kadar önce Almanlardan öğrenmişler gravyer yapımını. Hâlâ da büyük bir başarıyla yapıyorlar.

TAZE KAŞAR MI ESKİ KAŞAR MI
Herhalde millete ve özellikle de “ucubeciler”e gravyeri anlatmanın güçlüğünden olsa gerek “kaşar” diyip işin içinden çıkmışlar ve heykelini dikecekler. Nasıl olacağı belirsiz. Dilim mi, tekerlek mi olacak. Tekerlek olursa bazı Karslıların buna da bir anlam yükleyip heykeli yıktırması söz konusu olabilir. Dilim de kolay değil. Dilimlenmiş tostluk kaşar mı, yoksa üçgen dilim mi? Ve tabii en büyük sorun taze kaşar mı, eski kaşar mı? Gel çık işin içinden çıkabilirsen.

AJDA PEKKAN HEYKELİ DİKSİNLER
Bence en iyisi Kars’a Ajda Pekkan heykeli diksinler. Hem bunca sorudan kurtulurlar. Hem de iktidarın olası gazabından. Birisi kalkıp “Bu da nereden çıktı” derse en azından Egemen Bağış “Aman efendim. Yıkmayalım. Hem Kars’ı da simgeliyor” der.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.