Fatih Altaylı bilmeceye noktayı koydu!

Fatih Altaylı bilmeceye noktayı koydu!

Bekir Coşkun, Habertürk'ten kovuldu mu? İnternet sitelerine düşen haberlere bugün yanıt canlı yayına katılan Fatih Altaylı'dan geldi.

Geçen sene Eylül ayında Hürriyet'ten ayrılarak Habertürk'e transfer olan Bekir Coşkun, Habertürk'ten kovuldu mu?
İnternet sitelerine göre Coşkun beklenen etkinlik ve okunurluğu sağlayamadığı için gazete yönetimi tarafından uyarılmış ardında da sözleşmesine son verilmişti.
Bekir Coşkun kendisine ulaşan gazetecilere açıklama olarak "İddialar hayal mahsulü, Olay netleşsin konuşma sırası bana da gelir" diye yanıt verirken tartışmaya son noktayı Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı koydu.

HABER DÜN SİTELERE DÜŞTÜ

İnternet sitelerinde dün yer alan haberlere göre Bekir Coşkun, "yazar olarak gazeteye bir türlü beklenen katkıyı sağlamadığı" ve uyarıldığı halde aynı şekilde devam ettiği için sözleşmesine son verilerek Habertürk'ten kovulmuştu.

BEKİR COŞKUN YALANLADI AMA...

Halen Cunda adasındaki yazlığında tatilde olan Coşkun, kendisine ulaşan Gazeteport'tan Emin Özgönül'e olay ile ilgili açıklama yaptı. Coşkun haberi yalanladı ve konuşmak için erken olduğunu söyledi:

"O
haber beni aşağılamak için yazılmış. Bana hakaret ediliyor. Gazete yönetimi beni çağırmış, performansımı yetersiz bulmuş. Gazeteye beklenen katkıyı verememişim. Bana daha sert ve muhalif yaz demişler. Bunların hepsi hayal mahsulü. Böyle bir konuşma, uyarı, telkin, sitem, yergi falan hiç birşey olmadı. Bekliyorum gerçeği öğreneyim  o zaman konuşma sırası bana da gelecek."

SON NOKTAYI FATİH ALTAYLI KOYDU

Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, bugün Habertürk TV'de Ceren Akdağ Şahin'in konuğu oldu. Altaylı canlı yayında tartışmaya son noktayı koydu.  İddiaları zırva olarak niteleyen Altaylı, "Coşkun ile çalışmaktan onur duyuyorum" dedi ve şöyle devam etti:

"Herkesin sevdiği bir isim Bekir Coşkun. Abuk sabuk şeyler yazılıyor. Habertürk son derece başarılı oldu ve etkinliğini arttırıyor. Benim tarzım ortada. Hiç bir interent sitesi ile bağım yok. İnternet siteleri, Habertürk'ün bir huzur ortamında olmasından çok rahatsızlar.

Ben Bekir Ağabey ile bu yazı netredeyse beraber geçirdim. En son iki hafta önce gittik. Dedi ki 'çok misafirim gelip gidiyor izin yapayım.' Ben de 'referandum öncesi izin yapma, yanlış anlaşılır' dedim. Biz böyle mutabık kaldık.

Bizim meslekte izinler uzun. Onun için kendisinden iznini iki parça halinde kullanmasını istedim. Bekir Abi de kabul etti. Ancak referandum öncesinde 'nasıl olsa seçim yasağı var yazı yazmayayım' dedi. O 'yazmayayım' dediği zaman ben 'yaz' diye ısrar edecek değilim ya.  

Bekir Coşkun bu gazetede yazıyor diye ben mutlu oluyorum, gurur duyuyorum. Türkiye'nin en iyi yazan yazarı. Bu söylenenler deli saçması. Huzuru bozmaya yönelik şeyler. Ben olan biteni bildiğim halde etkileniyor. Okuyucu kim bilir ne biçim etkileniyordur. Olacak bir şey değil ama... Amerikalılar Bull shit diyor ya tam o."

gazeteciler.com

Etiketler :