Fatih Camii'nden Mısır'a selam

Fatih Camii'nden Mısır'a selam

Fatih Camii avlusunda bir grup Mısır hükümetini protesto etti.

Cuma namazı sonrası Fatih Camii avlusunda toplanan kalabalık grup, Mısır halkına destek vererek, Mısır hükümetini protesto etti.
 
Çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, Cuma namazı sonrası Fatih Camii avlusunda toplandı. Ellerinde "Hüsnü Mübarek wanted" yazılı pankartlar bulunan göstericiler, attıkları sloganlarla Mısır hükümetini protesto etti. Sık sık tekbir getiren gruba seslenen yazar Abdurrahman Dilipak, "Mısır'da büyük bir isyan başladı. Bu akşam Hüsnü Mübarek'in Mısır'dan ayrılması mümkün. Torununa varana kadar bütün aile bireyleri Mısır'dan kaçtı. Aynı zamanda şu anda Yemen'de, Arnavutluk'ta ve Ürdün'de de hareketlenmeler var. Mısır'da halka ateş etme yetkisi verilmiş. Yüzlerce yaralı, binden fazla tutuklu var. Türkiye olarak orada gelişmeleri yakından ve yerinde takip etmemiz gerekiyor" dedi.

Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya ise, "Gördüğümüz tablo çok net. Açık bir zulüm ve baskı mekanizması Müslümanlara karşı sistematik bir baskı ve şiddet politikaları, açlık, yolsuzluk ve koyu bir Amerikan ve İsrail işbirlikçiliği. İşte Mısır diktasının özeti budur. Mısır halkı bu çirkinliğe meydan vermemiştir" diye konuştu. Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Cüneyt Sarıyaşar da, her zaman Mısır halkının yanında olduklarını belirterek, "Bütün zalimlere sesleniyoruz. Biz; her Cuma bize hitap eden şeyin ne olduğunu biliyoruz. Allah adaleti ve iyiliği emrediyor. İşte biz bunun peşindeyiz. Adalet ve iyilik için bu zalimlerin karşısında durmayı her zaman gerekli görüyoruz" açıklamasında bulundu.

Grup, eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
 
  
 

Etiketler :