Fatih terim'den Sert Tepki

Fatih terim'den Sert Tepki

Fatih Terim, kendisi için hasta haberi yapan gazetelere tepki gösterdi. İşte Terim'in açıklaması;

Milli takımlar eski teknik direktörü Fatih Terim, bugünkü Hürriyet Gazetesi'nde ve Vatan Gazetesi'nde yer alan sağlık haberleri ile bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

Terim, yaptığı yazılı açıklamada, ''Bugüne kadar hiç hastası olmadığım, kendisini şahsen tanımadığım ve hatta hiç karşılaşmadığım bir profesörümüzün ekrandan bana koyduğu teşhisi şaşkınlık ile Hürriyet ve Vatan gazetelerinden öğrenmiş olmanın üzüntüsü içindeyim.'' dedi.

Terim'in yazılı açıklamasının ayrıntıları şöyle;

''Tıp konusunda uzman olmamakla birlikte, sağlık kontrollerini düzenli olarak yaptıran biriyim ve şu an itibari ile de herhangi bir problemim yok. İki önemli gazetenin spor müdürlerinin imzası ile yayınlanan bu haberin ne amaçla yapıldığını bilmemekle beraber, "tele teşhis" yöntemi ile yapılan tanının bu denli büyütülerek haberleştirilmesini hayli garip ve düşündürücü bulmaktayım.
Bir evlat, bir aile babası ve kamuoyunun gözünde yeri olan biri olarak sağlık gibi hassas konuda yakınlarımı ,sevenlerimi üzecek ve telaşlandırabilecek bu tip haberlerin yapılmasını etik bulmadığımı söylemek zorundayım. İki büyük gazetemizin böyle bir olayı sayfalarına yansıtması ise elbette ki orada çalışan profesyonel arkadaşlarımın düşünmesi gereken bir durumdur.

Televizyondan teşhis yapan ve bunu paylaşan sayın profesörümüzün durumu ise bence sağlık bakanlığı müfettişlerinin de ilgisini çekebilecek kadar ilginçtir. Bu vesile ile kamuoyuna sağlık durumum ile ilgili bir problem olmadığını bir kez daha bildiririm.''
 

Etiketler :