Fatih Terim'in bu değişikliği Yunanistan'ı ayağa kaldırdı

Fatih Terim'in bu değişikliği Yunanistan'ı ayağa kaldırdı

Sneijder-Amrabat’lı ‘fetih’ mesajı tepkisi

Türkiye’ye gelişi olay olan Hollandalı orta saha oyuncusu Wesley Sneijder ile Kayserispor’danGalatasaray ’a transfer olan Faslı Amrabat, forma numaraları nedeniyle başlayan bir isyanın konusu oldular. Teknik Direktör Fatih Terimbirçok maçta ilk 11’de Sneijder’e yer verirken, 14 numaralı oyuncu genellikle 60’lı dakikalarda yerini 53 numaralı Amrabat’a bırakıyor. Değişiklik için ışıklı pano kalktığında ise ortaya ‘1453’ sayısı çıkıyor. İşte bu görüntü, Terim’in adının da İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet ile aynı olmasından dolayı ‘Fetih mesajı’ olarak sosyal medyada espri konusu olmuştu. Yunan medyası bu ‘geyiği’ ciddiye aldı.
 
 
‘Türk propagandası’
 
Voria adlı haber sitesi dün ‘Futbolda Türk propagandası’ başlığıyla olayı haberleştirdi. Galatasaray’ın tüm dünyada ilgiyle izlenen Şampiyonlar Ligi maçlarında 14 ile 53 numaralı oyuncuyu değiştirip değişiklik panosunda 1453 rakamını oluşturarak hem Yunanistan ’a hem de Avrupa’ya ‘fetih’ mesajı verdiğini iddia etti. Site, Terim’in bu fetih mesajının Türk kamuoyundan da takdir topladığını, twitter’da Terim’in hamlesini öven mesajların yer aldığını yazdı.
 
Neden forma numaraları 14 ve 53?
 
Sneijder Galatasaray’a geldiğinde 10 numaralı formayı Felipe Melo giydiği için kendisine başka bir forma seçmesi söylenmiş ve Hollandalı yıldız da Hollandalı futbol efsanesi Johann Cruyff’un 14 numaralı formasını tercih etmişti. Amrabat ise Kayserispor’dan Galatasaray’a transfer olmasında büyük katkısı olan Abdurrahim Albayrak’a minnet borcunu ödemek için Rizeli yöneticinin memleketinin plakası olan 53 numaralı formayı giyiyor.
 
Twitter geyikleri
 
- Hep sneijder amrabat değişikliği 1453.. hoca ince mesaj veriyor sürekli.
 
- Galatasaray’da şu değişikliğe hastayım Sneijder (14) Amrabat (53) tabela “1453”
 
- Sneijder (14) oyundan çıkıp yerine Amrabat (53) girdiğinde skorbordda 1453 yazdığını biliyor muydunuz? Tehlikenin farkında mısınız?
 
- Sneijder’ı çıkarttı Amrabat’ı oyuna dahil etti. 1453 Fatih Terim’in fetih hareketi!
 
- sneijder’in forma numarası 14, giren amrabat’ın forma numarası 53. koy yanyana 1453 İstanbul’un fethi. gs maçı alır beyler. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.