Fatih'te ikinci polis dehşeti

Fatih'te ikinci polis dehşeti

Fatih'te bir vatandaşı hamile eşinin gözü önünde kemerle döven polislerden sonra, bu sefer sivil polis dehşeti yaşandı.

Fatih'te birkaç gün önce yol verme tartışmasının büyümesi sonucu "7 polisin bir vatandaşı kemerle dövmesi" olayı henüz bütün sıcaklığını korurken, benzeri bir olay Fatih'te yine yaşandı. AVM'de sigara yasağına uymayan sivil polisler iddiaya göre kendilerini uyaran garsonlara önce küfür etti sonra da kavga çıkardı.

"BEN SİGARA DA İÇERİM SENİN ANANI DA..."

İddiaya göre iki sivil polis alışveriş merkezinin içindeki bowling salonuna gidip oturdu. Burada "kapalı mekanda" sigara içmeye başlayan sivil polisler, garsonlar tarafından uyarılınca polislerden biri "ben sigara da içerim, senin ananı da s... Sivil polisim lan ben" diye karşılık verdi.

Bu küfürün ardından garsonlarla polisler arasında gerginlik çıkınca salonun sahibi M.S.D araya girip ortalığı yatıştırmaya çalıştı.

İLK YUMRUĞU SİVİL POLİS ATTI

M.S.D'nin araya girmesi de etkili olmadı ve gerginliğin daha da büyümesi üzerine sivil polislerden biri, mekan görevlilerinden birine ilk yumruğu attı ve mekan görevlileriyle polisler arasında kavga çıktı. Daha sonra üniformalı polisler olay yerine geldi ve salon sahibi M.S.D'yi götürmek istedi.

M.S.D, "Ya sivilleri de götürün, ya da beni de bırakın. Beni tek götürmeye hakkınız yok" diye karşı koymaya çalışsa da çok fazla direnemedi. Zorla polis arabasına bindirilen M.S.D., arabanın içinde polisin çok yakın mesafeden sıktığı göz yaşartıcı spreye maruz kaldı. M.S.D, nefesi kesen ve göz yaşartan spreyin etkisi ile can havliyle kendisini dışarı attı. M.S.D.'nin kaçtığını düşünen yaklaşık 10 kadar polis M.S.D.'yi üzerine çullanmak ve kafasına basmak sureti ile yere yatırdı ve kelepçeledi. Bu sırada polislerden birinin silahını "silahsız" olmasına rağmen M.S.D.'nin kafasına dayaması dikkatlerden kaçmadı.

"AKRABASI GÖRÜNTÜLERİ SİLDİRDİ"

Spreyin etkisiyle hava almak için dışarı çıkan ve direnmemesine rağmen 7-8 polis tarafından tartaklanmaya başlayıp vücudunda darbe hisseden M.S.D, kendini güvenlik kameralarının önüne attı. Buradaki görüntülerden de anlaşılacağı üzere M.S.D'ye kelepçe takılırken polislerden biri kafasına basıyor, biri de silah çekiyor.

İddiaya göre M.S.D'nin siyasi ilişkileri bulunan bir akrabası, olayın duyulması halinde zarar göreceğini düşünerek olayın gerçekleştiği alışveriş merkezinin güvenlik kamerası kayıtlarını sildirdi.

"BU OLAY İLK DEĞİL"

Bundan birkaç gün önce yaşanan olay ise yine Fatih'te yol verme tartışması üzerine çıkmıştı. Kavgada 6-7 polis, Ahmet Koca isimli vatandaşı caddenin ortasında, karısı ve çocuğunun önünde, karısının "hamileyim" demesine aldırmadan feci şekilde dövmüştü. Vali ve Emniyet müdürünün, Polislerin haksız olduğu yönünde yaptığı açıklamadan sonra 5 polis açığa alınmıştı; ancak bundan sonra ne olacağı, herkesin kafasında soru işareti olarak kalmaya devam ediyor.

Görüntüleri çekip basına dağıtan vatandaş ise, olay duyulunca "polisler burada daha önce de aynı şekilde bir vatandaşı acımasızca dövmüştü. Ahmet Koca, polislerden kaçmasına rağmen polisler onu yakalayıp tekrar tekrar dövdü" şeklinde açıklama yapmıştı.

Kaynak: haberler.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.