Fazıl Say ve Serenad Bağcan depremzedeler için İzmir'de sahne aldı

Fazıl Say ve Serenad Bağcan depremzedeler için İzmir'de sahne aldı

Piyanist ve besteci Fazıl Say ile solist Serenad Bağcan, depremzedeler yararına Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen konserde seyirciyle buluştu

İZMİR (AA) - Piyanist ve besteci Fazıl Say ile solist Serenad Bağcan, depremzedeler yararına Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen konserde seyirciyle buluştu.

Fazıl Say ile Serenad Bağcan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenenler için başlatılan "Bir Kira Bir Yuva" kampanyası kapsamında sahne aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konser öncesi yaptığı konuşmada, İzmir'in yüce gönüllü insanlarıyla yüce gönüllü sanatçıların, depremde evlerini kaybedenler için bir araya geldiğini söyledi.

Depremzedelerin derdine derman olmak için başlattıkları kampanyanın gün geçtikçe büyüdüğünü belirten Soyer, "Sanatçılarımız muhteşem bir destek sundular. İki gece verecekleri konserlerin biletleri iki saat içinde bitti ve 2 milyon 400 bin lira civarında para birikti. Hafta başı depremzedelere yuva olmak için gidiyor." dedi.

Soyer, depremin yaralarını sarmak için yaptıkları çalışmanın uzun soluklu olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Belki yıllarca sürdüreceğiz bu kampanyayı ve yıllarca o yaralar kapanmayacak. Bir sene içinde mucizeler yaratılmayacak onu biliyoruz. Başka bir şey daha biliyoruz, bu topraklarda 100 yıl önce olağanüstü büyük bir yıkımın arkasından, yıllarca süren işgalin arkasından kahraman atalarımızın yarattığı bir mucizeydi cumhuriyet. Bugün büyük yıkımın arkasından da bir büyük Türkiye doğacak hiç kimse umudunu kaybetmesin. Taşlar yerine oturacak hiç merak etmeyin."

Konuşmanın ardından sanatçılar, sevilen eserleri depremzedeler için seslendirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.