FBI'dan Msn kayıtları istenecek

FBI'dan Msn kayıtları istenecek

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili bugün görülen duruşma sona erdi. Duruşmada savcının serbest bırakılmasını istediği sanıklara tahliye kararı çıkmadı.

Mahkeme heyeti, savunmaların ve taleplerin ardından duruşmaya ara verdi.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, gizli tanığın bu celsede hazır edildiğini ancak müdahil avukatlarının tanık dinlenirken bütün sanıkların hazır olmasını istemesi üzerine gizli tanığın dinlenmesi için bütün tutuksuz sanıkların gelecek duruşma hazır edilmesine karar verdi.

Ümraniye E Tipi Cezaevi'nde hükümlü olan ve tanık olmak isteyen Erhan Özen adlı mahkumun tanık olarak dinlenmesine karar verildi.

Mahkeme, Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'na yazı yazılarak Orhan Pamuk'a yönelik yapılacak saldırıya ilişkin ne tür bilgiler ve ihbar geldiği, bu bilgiler üzerine ne tür çalışmalar yapıldığı, yapılan çalışmalar ile hangi sonuçlara ulaşıldığının sorulmasına karar verdi. Ayrıca, Orhan Pamuk'a yönelik eylem hazırlığı ile Yasin Hayal ve dahil olduğu öne sürülen örgüt arasında bir irtibat kurulup kurulmadığı, Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün bu ihbarları hangi birimlere aktardığının sorulmasına hükmetti.

Ergenekon davası sanıklarından Durmuş Ali Özoğlu tarafından yürütüldüğü ileri sürülen psikolojik savaş ile ilgili tüm bilgi ve belgelerin varsa bu faaliyetlerin dayandığı eylem planlarının istenilmesine, Ergenekon iddianamesi adı altında açılan davayla ilgili olarak soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı'na yazı yazılması kararlaştırıldı.

Erhan Tuncel'in MSN kayıtları için Amerikan Konsolosluğu'nda görevli FBI yetkililerinden istenmesine karar veren mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 8 Şubat 2010'a erteledi.

Etiketler :