FB'li 14 TD Kupayı Göremedi

FB'li 14 TD Kupayı Göremedi

27 yıl önce Türkiye Kupasını kaldırtan efsane teknik adam Yugoslav Stankoviç'ten sonra F.Bahçe'de görev yapan 14 hoca kupayı göremedi. O isimler:

Ahmet Uykan'ın haberi

Fenerbahçe, bugün Christoph Daum yönetiminde ikinci kez TürkiyeKupası'nda final oynarken Sarı-Lacivertlilere kupayı son kez aldıran Yugoslav hoca Branko Stankoviç ise hayatta değil.

Fenerbahçe'ye geldiği ilk yılında yani 1982-83 sezonunda tam 5 kupa birden (TürkiyeLigişampiyonluğu, TürkiyeKupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, TSYD Kupası ve Donanma Kupası) kazandıran Stankoviç, 2002 yılında vefat etmişti.

81 yaşında hayata gözlerini yuman efsane teknik adam, Sarı-Lacivertlilere Türkiye'deki en şaşaalı sezonlarından birini yaşatmıştı. Stankoviç'ten sonra F.Bahçe'de görev yapan Todor Veselinoviç, Guus Hiddink, Joseph Venglos, Holger Osieck, Tomislav İviç, Carlos Alberto Parreira, Sebastian Lazaroni, Joachim Löw, Zdenek Zeman, Otto Bariç, Mustafa Denizli, Christoph Daum, Arthur Zico ve Luis Aragones gibi çok sayıdaki ünlü hocalar bile Türkiye Kupası'nı göremedi.

Ali Şen'in başkanlık yaptığı 1982-83 sezonunu 5 kupayla bitiren F.Bahçe'nin başında Yugoslav hoca Stankoviç (alt sıra soldan 6.) vardı.

İkinci Dünya Savaşı'na bizzat katılan ve disiplinden taviz vermeyen yapısıyla bilinen Stankoviç, Sarı-Lacivertli takıma çifte kupayı kazandıran en son teknik adamdı. F.Bahçe'nin şu anki teknik patronu Daum ise Stankoviç'in rekorunu egale etmek için önünde bugünkü final maçı dahil olmak üzere tam 270 dakikalık bir zamanı var. Alman hoca, bugün Trabzon'u yenip ligde kalan iki maçını da kazandırdığı takdirde Sarı-Lacivertli takıma 27 yıl aradan sonra çifte kupayı getiren hoca olarak tarihe geçecek.

ZAMAN

Etiketler :