Federasyon baykanı kim olacak?

Federasyon baykanı kim olacak?

Futbol Federasyonu'nun 29 Haziran'daki seçimli genel kurulu öncesi kulislerde birçok isim gündeme geliyor. Veda sinyali veren Mahmut Özgener'in bugün 'tamam' demesi bekleniyor.

İlk resmî açıklama ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ'dan geldi. Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar nabız yokluyor. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'a ise Süper Lig'den amatöre kadar birçok kulüpten baskı var.

12 Haziran 2011 Pazar günü sandık başına giden halk, kendisini Meclis'te temsil edecek isimleri belirledi. Genel seçimlerden tam 17 gün sonra ise bu kez futbol dünyası oy kullanacak. Türk futbolunun yeni patronu, Federasyon'un 29 Haziran'daki genel kurulunda koltuğa oturacak. Bu kritik süreç öncesi ilk gelişme mevcut yönetim cephesinde yaşanacak. Bayrağı merhum Hasan Doğan'dan teslim alan Mahmut Özgener, bugün İstanbul Mövenpick Otel'de saat 15.00'te basının karşısına geçecek. Yeniden aday olup olmayacağına ilişkin değerlendirme yapması beklenen Özgener'in gerçekleştireceği toplantıya başkan vekilleri Lutfi Arıboğan ve Servet Yardımcı da katılacak.

A Milli Futbol Takımı'mızın Euro 2012 elemelerinde Belçika ile deplasmanda oynadığı ve 1-1 berabere kaldığı maçın ardından beraberindeki kulüp başkanlarına 'bırakıyorum' mesajı veren Özgener'in, aynı kararda olduğu öğrenildi. Özgener sonrası senaryosunda adı geçen adaylardan ilk resmî açıklama, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ'dan geldi. Güven ortamını devam ettirmek ve bunu daha da geliştirmek amacıyla aday olduğunu belirten Gümüşdağ, "On yıldır Türk futbolunun içindeyim. Her kademede görev yaptım. Kulüpler Birliği Vakfı ve alt birliklerin desteğini alarak başkanlığa adaylığımı koyuyorum." ifadelerini kullandı. "Türk futboluna paraşütle inmedim." diyen Gümüşdağ şöyle devam etti: "Futbolun içinden gelen biriyim. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü başkanlığı döneminde yaptıklarımız ortada. Başkan seçildiğim takdirde Türk futbolunun içindeki tüm unsurlara eşit mesafede olacağım."

Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ise kamuoyuyla direkt paylaşmasa da çalışmalarına devam ediyor. Aydınlar, şahsi işleri için Azerbaycan'da bulunan ve dün İstanbul'a dönen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'la görüştü. Voleybol Federasyonu'nun Ankara'da önceki gün yabancı oyuncu hususunda yaptığı toplantıya iştirak eden Mehmet Ali Aydınlar, başkanlığa aday olduğunu dile getirdi. Aydınlar, "Kulüpler Birliği de oybirliğiyle beni destekleyecek. Fenerbahçe de benim arkamda. Sayın Aziz Yıldırım'ın da benimle birlikte olacağına inanıyorum." yorumunu yaptı.

Birçok kulübün, adaylık için baskı yaptığı Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ise yeni bir kaos ortamının oluşmaması için ılımlı bir politika izliyor. İhtiyaç duyulması halinde kolları sıvamaya hazırlanan Mehmet Atalay'a Süper Lig'den amatöre kadar her kademeden destek var. Gençlik ve spor genel müdürlüğü yaptığı dönemde objektif yönetimi ve icraatlarıyla alkış alan Atalay, başkanı yaklaşık 300 üyenin seçeceğine dikkati çekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.