Federasyon Cezaları Belirledi

Federasyon Cezaları Belirledi

PFDK, Süper Lig'de ilk hafta maçlarının ardından kimi kulüplere para cezası yazarken Galatasaray'ın milli futbolcusu Arda'nın da cezası belli oldu.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu  (PFDK), Turkcell Süper Lig'de ilk hafta maçlarının ardından kimi kulüplere, taraftarlarının neden olduğu saha olayları için türlü miktarlarda para cezaları verdi.

Mehmet Reşat Bostan başkanlığında olağan toplantısını yapan kurul, Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında yapılan maçlarda taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Manisaspor'a 15 bin, Diyarbakırspor'a 10 bin, Gaziantepspor ve Bursaspor'a 7 bin 500, Galatasaray ve Trabzonspor'a 5 bin, görevli olmayan kişilerin yeşil zeminde yer almasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne de 5 bin lira para cezası uyguladı.

-ARDA'YA İHTAR-

Kurul, Galatasarayfutbolcu Arda Turan'a, Gaziantepspor maçında, görevli olmadığı halde yeşil zeminde yer almasından dolayı ihtar cezası verdi.

Milli futbolcu, oyundan alınmasının ardından, maç bittikten sonra hakemle konuşmak için saha içine girmişti.

Diğer yandan, Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Antalyaspor Malzemecisi Kamil Balaban ve Ankaraspor Malzemecisi Yusuf Gürbüz de aynı nedenle ihtar aldı.

-HÜSNÜ ÖZKARA'YA 3 MAÇ CEZA-

PFDK ayrıca, yeni sezonda Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek Konyaspor'un teknik sorumlusu Hüsnü Özkara'ya, Çanakkale Dardanelspor ile yapılan özel maçta, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası verdi.

Kurul ayrıca, Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Altay'ın oyuncusu Levent Kartop'u, Giresunspor ile yapılan özel maçta hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2 maçla cezalandırdı.

Etiketler :