Federasyon Fenerbahçe'yi kandırdı mı?

Federasyon Fenerbahçe'yi kandırdı mı?

UEFA'nın verdiği karar hakkında konuşan Fenerbahçeli bir yönetici "Bizleri yanlış yönlendirdiler" diyerek topu TFF'ye attı.

UEFA'nın 2+1 yıllık men kararının yankıları sürüyor. Fenerbahçe resmi siteden yapılan bildiride bugün saat 15:00'te Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da katılacağı basın toplantısı düzenleneceği duyuruldu. Ancak F.Bahçeli bir yönetici suskunluğunu bozdu.

"Kandırdılar"
Fenerbahçeli yönetici "TFF, bizi ve başbakanı kandırdı. Yanlış telkinlerde bulundular,yanlış yönlendirdiler. Madem sonuç böyle olacaktı neden CAS'taki davamızdan feragat etmemizi istediler?" şeklinde konuştu. Aynı yönetici yine federasyona yüklenerek "Neden başkanımız Aziz Yıldırım'ın Michel Platini'ye açtığı davanın geri çekilmesine ön ayak oldular?" ifadelerini kullandı. Hatırlanacağı üzere Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesine izin verilmemesi nedeniyle CAS'a gitmiş, UEFA ve TFF aleyhine 45 milyon euroluk tazminat davası açmıştı. CAS'tan davayı geri çeken F.Bahçe için, "Ceza gelmeyecek" yorumları yapılmıştı.

"Belge imzalamadık"
Cas'tan davanın geri çekilmesi sırasında Fenerbahçeli yöneticilerin İsviçre'de herhangi bir belge imzalamadıklarının da altını çizen "adı bizde saklı" yönetici, "3 Temmuz sürecinde UEFA ile görüşmelerimiz oldu. Ancak hiçbir şekilde belge imzalamadık" bilgisini de verdi.

TFF'den ses yok
UEFA'nın verdiği kararlar sonrası, Türkiye Futbol Federasyonu sessiz kalma hakkını dün de kullandı. Daha önce alınan ve kulüplere değil sadece şahıslara ceza veren TFF'nin aldığı kararlarda değişiklik yapıp yapmayacağı belirsizliğini korurken federasyon yöneticilerinin kısa sürede toplanarak basın açıklaması yapması bekleniyor.

Hukukçular uyarıyor!
Fenerbahçe'nin kamuoyunda bilindiği üzere öncelikli umudu Tahkim ardından ise CAS... Ancak hem Türkiye'deki hem de İsviçre'deki hukukçular iki farklı yorumla sarı-lacivertli kulübü uyarıyor. Görüşlerin bir kısmı, "Fenerbahçe Tahkim Kurulu'na başvurmamalı. Başvuru halinde ceza 3+1 yıla çıkabilir" şeklinde bir görüş savunuyor.

Farklı bir yorum ise "Fenerbahçe Tahkim'e başvurmazsa CAS'a gitme hakkını elde edemez. Önce Tahkim'e gidilmeli ardından CAS'ta hakkını aramalı" şeklinde... 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.