Federasyonun şike toplantısının ayrıntıları

Federasyonun şike toplantısının ayrıntıları

Türkiye Futbol Federasyonu'nun geçtiğimiz Salı günü gerçekleştirdiği kritik tolantının ortaya çıkmamış ayrıntıları...

VARAN 1

FEDERASYON'DAKİ KRİTİK SALININ GÜN YÜZÜNE ÇIKMAMIŞ AYRINTILARI

MERAK ETMEYİN BORÇ İÇİNDE DÜŞECEKLER

Başkan Mehmet Ali Aydınlar, "Şike soruşturması nedeniyle dev kulüpler küme düşerse haksız rekabet olur" diyen alt ligçilere bu yanıtı verdi. Ve ekledi: "Eksi puan cezası da olabilir. Eşitsizlik ortadan kalkar" 

Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasında önceki gün kritik toplantılar gerçekleşti. Önce Bank Asya Birinci Lig, ardından Spor Toto Spor Lig temsilcileriyle buluşuldu.

En kritik olanı ise Bank Asya başkanlarıyla yapılanıydı! Çünkü şike soruşturması nedeniyle küme düşmesi gündemde olan takımların ineceği ve onların yerine üst lige çıkacak takımların olduğu yer orasıydı. Kulüplerin ortak sıkıntısı, devler bir alt lige düşerse, onlarla nasıl baş edecekleri yönündeydi. Peki Başkan Mehmet Ali

Aydınlar bu yöndeki sorulara ne cevap verdi?

İşte o cevap:

"Evet düşen takımlar olabilir. Ancak büyük ya da küçük, hangi kulüp düşerse düşsün, ciddi borç yükü içinde aranıza gelecekler. Gelirleri azalacak. Yabancı futbolcuların ücretleri onları zorlayacak. Dolayısıyla burada bir eşitlik yakalayacaksınız. Ayrıca eksi puan cezaları da alabilirler. Bu iki unsur, sizlerin haksızlığa uğramanızın önüne geçecektir."

VARAN 2

ÖYLE AĞIR KARARLAR ALACAĞIZ Kİ ŞİKE TARİHE GÖMÜLECEK

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar kararlıydı. Bunu toplantıdaki herkese hissettirdi. Aydınlar şöyle devam etti:

"Göreceksiniz, çok cesur kararlara imza atacağız. Çünkü bu, Türk futbolu için bir fırsat. Belki Bank Asya'da oynayan takımlar da etkilenecek. Sadece Süper Lig'ten değil, oradan da küme düşenler olabilir. Vereceğimiz cezalardan sonra bırakın şike yapmaşı, artık kimse şike kelimesini bile ağzına alamayacak."

VARAN 3

HARCANAN PARAYI TAKİP EDECEĞİZ

Toplantının gündem maddelerinden birisi de, UEFA Lisans uygulamasıydı. Gelir gider dengesi olmayan kulüplerin gelecekte ulusal ve uluslar arası liglerde büyük sıkıntı çekeceklerine değinildi. Yayıncı kuruluşun verdiği parayla birlikte gelirleri iyice artan Süper Lig kulüplerine gönderme yapan, ancak bu arada Bank Asya kulüplerine de adeta aba altından sopa gösteren Aydınlar şöyle konuştu: "UEFA lisansları devreye giriyor. Artık Türk futbolunda paranın nereye gittiğini takip edeceğiz. Sonuna kadar bakacağız."

VARAN 4

1'E 7 DEĞİL 1'E 3 OLSUN

Bank Asya Kulüpleri, hazır söz paradan açılmışken bir sıkıntılarını dile getirdiler. Aydınlar'a ortak olarak şu ifadeyi kullandılar: "Süper Lig ile aramızda gelir farkı, 1'e 7 seviyesinde. Bunu 1'e 3 durumuna getirelim" Aydınlar kısa kesti! "Başımız kalabalık. Öncek en kritik konuları çözelim. Sonra buna da bakarız"

VARAN 5

"LİG ERTELENDİ İKİNCİ KAMPIN PARASINI İSTERİZ"

Liglerin ertelenmesi sadece Bank Asya değil, Süper Lig kulüplerini de etkiledi. Tüm takımlar ikinci kez kamp programı yapmaya başladı. Fazladan yapılacak bu kampların masrafları bel büktü. Kulüpler federasyondan destek istedi. Kamp masraflarının karşılanmasını beklendi. Ancak bu istek yanıt kaldı.

VARAN 6

ANKARASPOR AFFINI İSTEDİ

Ve Ankaraspor bu sezondan affını istedi. Ankaragücü ile olan ilişkisi gerekçesiyle Süper Lig'den düşürülen, ardından konuyu yargıya intikal ettirdiği gerekçesiyle Bank Asya Birinci Lig'de tescil edilmeyen Ankaraspor, B Kategorisi'ne kadar düşmüştü. Aydınlar'ın başkan seçildiği kongrede olay çözülmüş, tazminat davalarının geri çekilmesi karşılığında Ankarapor Bank Asya Birinci Lig'e alınmıştı. Ne var ki Ankaraspor'un elinde futbolcu olarak şu an sadece İlhan Parlak ve Tita var. Yani hazırlıklar yetişmiyor.

Başkent ekibi hakkını gelecek yıl kullanmak istedi. Aydınlar kabul etti. Bu sırada bir başka kulüp temsilcisi "Biz de bu sezon affımızı istiyoruz. Seneye aynı ligden devam edelim" dedi. Aydınlar'ın yanıtı "Onların durumu özel. Farklı bir konu" oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.