Fehman Hüseyin'den şok emirler

Fehman Hüseyin'den şok emirler

Fehman Hüseyin’in kurtarılmış bölge oluşturulmasına engel gördüğü kesimlerin imhası için şok emirler verdiği belirlendi

PKK’nın askeri kanat sorumlusu Suriyeli Fehman Hüseyin’in kurtarılmış bölge oluşturulmasına engel gördüğü kesimlerin imhası için şok emirler verdiği belirlendi. Güneydoğu’da ‘kurtarılmış bölge’ oluşturmak isteyen terör örgütünün, hedefine engel olan kesimlere yönelik kanlı eylemler planladığı ortaya çıktı. Başta AK Partili siyasetçiler olmak üzere devlete yakın köyler, aşiretler ve kamu görevlilerine yönelik korkunç talimatlar deşifre edildi. Bölücü terör örgütü PKK’nın hain planları bir bir gün yüzüne çıkıyor. Güneydoğu’da kurtarılmış bölge oluşturmak isteyen PKK’nın bu hedefine engel olarak gördüğü kesimleri etkisiz hale getirmek için hazırladığı kanlı eylem planı deşifre oldu. PKK elebaşılarının başta AK Parti olmak üzere devlete yakın köyler ve aşiretler ile kamu görevlilerine yönelik talimatları Şırnak’ta güvenlik güçlerinin hazırladığı istihbarat raporunda tek tek anlatıldı.

AK PARTİ BÜROLARINI PATLATIN!

PKK’nın sözde yöneticilerinin, bölgedeki AK Partili siyasetçilerin kaçırılarak pazarlık unsuru yapılması, aksi halde dağda infaz edilmesi yönünde talimat verdiği tespit edildi. İstihbarat raporlarına göre PKK, Şırnak, Hakkâri, Van, Diyarbakır, Mardin, Tunceli ve Batman AK Parti il ve ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu siyasetçilere yönelik kırsala kaçırıp infaz etme planı hazırladı. Örgütün silahlı kanadının başına getirilen Suriye uyruklu ‘Bahoz Erdal’ kod adlı Fehman Hüseyin’in örgüt mensuplarına, “AK Parti bürolarının hepsini patlatın. AK Parti nerede varsa suçlu sizsiniz” talimatı verdiği kayıtlara girdi.

MUHTARLARA BASKI

Terör örgütünün AK Parti’nin 12 Haziran seçimlerinde aldığı yüzde 50’lik başarıyı da sorguladığı aktarıldı.Örgütün “12 Haziran seçimlerinde BDP’ye oy vermeyen mahallelerin sorumluları mahalle muhtarlarıdır” tehditinde bulunduğu belirlendi. Buna göre örgüt muhtarlar için infaz dahil yaptırımuygulama kararı aldı.

HARAÇ TUZAĞI

Şırnak kırsalında faaliyet gösteren örgüt yöneticilerinin dinlemeye takılan görüşmelerinde uygulanacak yeni yöntemler de gün ışığına çıktı. Kürt nüfusun fazla olduğu yerlerde artık sözde vergilendirme yapmayacaklarını belirten örgüt yöneticileri, bunun yerine AK Parti’nin çok sayıda oy aldığı Bitlis, İstanbul ve Van gibi illere ağırlık verilmesi gerektiği yönünde militanları yönlendirdiği belirlendi.

Terör örgütüne para vermeyi kabul etmeyen işadamları ile AK Partili siyasetçilerin kaçırılarak kırsal alana götürülmesi yönünde verilen talimatlar da kayıtlara girdi.Özellikle haraç vermeyen işadamlarına yönelik toplu kaçırma girişiminde bulunulacağı öne sürülüyor. Söz konusu istihbarat akıllara Diyarbakır’ın Hazro ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Fuat Mehmetoğlu’nun oğlunun kaçırılması olayını getirdi. Oğlu mayıs ayında PKK tarafından dağa kaçırılan Mehmetoğlu, haziran ayında AK Parti’den istifa ettiğini açıklamasından 24 saat sonra oğlu serbest bırakılmıştı.

Üniformalı kontrole dikkat

Ayrıca PKK’nın kamu görevlilerine yönelik yeni eylem yöntemleri de belli oldu. Askerin kışladan çıkamaması nedeniyle arazide alan hakimiyetini ele geçiren terör örgütünün, yol kontrollerine ağırlık verdiği kaydedildi. Dağ kadrosunun şehirde rahat eylem yapması için polis ve asker üniforması siparişi verdiğine dikkat çekilirken, yol kontrollerinde kamu görevlilerinin üniformayla tuzağa düşürüleceği öğrenildi. Bölücü örgütün, önce resmi üniformaya güvenip asker ve polis kimlik kartını göstererek yoldan geçmek isteyen kamu görevlilerinin tespitinin yapılmasını ardından da bu kişilerin kaçırılmasını istediği istihbarat raporlarında yer aldı. Yine örgüt elemanlarının Gülen grubunun bölgedeki faaliyetlerinden duydukları rahatsızlık da görüşmelerde dinlemeye takıldı.

Devlete yakın köyler hedefte

Terör örgütü PKK’nın kan donduran bir başka planı ise devlete karşı yakın durduğu bilinen köy ve kişilere yönelik. Elde edilen bilgilere göre bölücü terör örgütü PKK, devlete yakın duran kişi ve köylerin koyunlarının katledilmesini kararlaştırıldı. Devlete yakın köylerin koyunları katledilerek “Devlet aciz size neden yardım etmiyor” imajı verilmesi planlanıyordu.

HABER: Gökhan ÖZDAĞ-BUGÜN
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.