Fehmi Koru tek cümleyle özetledi

Fehmi Koru tek cümleyle özetledi

Balçiçek Pamir’le Söz Sende’nin bugünkü konuğu Yeni Şafak gazetesi yazarı Fehmi Koru’ydu

Balçiçek Pamir’le Söz Sende’nin bugünkü konuğu Yeni Şafak gazetesi yazarı Fehmi Koru’ydu. Koru, programda sıcak gündemle ilgili yorumlarının yanı sıra ünlü fasıl geceleriyle ilgili açıklamalar da yaptı. Yıllardır ev sahipliğini yaptığı bu toplantılarla ilgili olarak Balçiçek Pamir’in “Bu toplantılar artık öyle bir hale geldi ki… Kimi davet edilmek istiyor kimi ‘yandaş’ olarak gözükmemek için gelmek istemiyor, gizliyor vs.” yorumuna Fehmi Koru şu cevabı verdi: “Yandaşları sevmem! Zaten ortada yandaş olacak bir şey de yok. Bu toplantılara biz en başta gayet mütevazı şartlarla ve küçük bir grupla başladık. Ama katılımcıların sayısı giderek arttı, çok ilgi gördü. Artık siyaset, basın ve iş dünyasında gelenek haline geldi.”

Balçiçek Pamir geçtiğimiz günlerde yapılan fasıl gecesine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılmasının nasıl gerçekleştiğini sorunca Fehmi Koru şöyle cevap verdi: “Sayın Cumhurbaşkanı ile tanışıklığım ve dostluğum sır değil. O da en az benim kadar Türk müziğini seven ve ilgi duyan biri. Karşılaşmalarımızda hep bu konunun bahsi geçip de onun da davet bekler gibi olduğunu fark edince ‘Siz de gelmez misiniz?’ diye sordum O da ‘Neden gelmeyeyim?’ deyince  hemen davet ettim tabii. Yanı başımda oturduğu için biliyorum, tüm şarkılara da eşlik etti.”

Fehmi Koru programda ayrıca Başbakan Erdoğan’ın ABD gezisi, Serj Sarkisyan’la görüşmesi ve anayasa paketi ile ilgili yorum ve değerlendirmeler de yaptı.

Koru anayasa değişikliği paketi çevresinde yaşanan tartışmalarla ilgili olarak şunları söyledi:
“Şu anda yaşadıklarımız aslında anormal şeyler. Başka ülkelerde değişik biçimde yaşanan ve uzun sürelere yayılan süreci biz çok kısa sürede, hatta bir anda yaşamak istiyoruz. Anayasayı demokrasi çalışırken değiştirmek çok zordur. Zaten tarihimizde de bunu gösteriyor. Deniz Baykal’ın ‘üç madde şarıt’ aslında çok güzel bir öneri, hatta ben de sahip çıktım yazılarımla ama oradaki yanlışlık Cumhurbaşkanının adres gösterilmesinde. Anayasanın 170. maddesine göre Cumhurbaşkanı’nın böyle bir yetksii yoktur zaten olsa da o makamı bu şekilde siyasallaştırmamak gerekir. Ama benim bildiğim şey şu: Ok, hele mahir bir elle yaydan çıktıysa mutlaka hedefe ulaşır. İyi bir yoldayız.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :