Felç kalan Ece'yi değil, Pitbull'u ziyaret ettiler!

Felç kalan Ece'yi değil, Pitbull'u ziyaret ettiler!

Ece'ye saldırının ardından barınağa alınan köpeği ziyaret eden hayvan hakları savunucuları Ece'ye bir telefonla bile geçmiş olsun dememişti.

Hayvan hakları savunucuları Pitbull cinsi köpeklerin zorla toplatılması kararını yargıya taşımaya hazırlanırken, onlarca Pitbull mağdurundan biri olan küçük Ece'nin yüzü uğradığı saldırının ardından felç oldu. Sınıfını takdirle geçen Ece'nin en çok zoruna giden ise hayvan hakları savunucuların nazarında Pitbull kadar değerinin olmaması. Ece'ye saldırının ardından barınağa alınan köpeği ziyaret eden hayvan hakları savunucuları Ece'ye bir telefonla bile geçmiş olsun dememişti.
Adana Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Ece Erboğa, okul çıkışında Yamaçlı Mahallesi 605. Sokak'taki evlerine giderken sokakta başıboş dolaşan Pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğramış ve komaya girmişti. Pitbull saldırısı sonucu yüzünden ve boynundan yaralanan 10 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Ece Erboğa, sinirlerde oluşan hasar yüzünden Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi görmüştü. Ece Erboğa yüz felci geçirdiği için sol gözü kapanmıyor, dudağının sol tarafında his kaybı olduğu için hareket ettiremiyor. Küçük Ece, hayatının kararmasına neden olan olayı anlatırken gözyaşlarını tutamıyor. Ece, "Bana saldıran Pitbull'un da sahibi vardı. Bir köpek, benim hayatımı alt üst etti. Benim yaşadığım acının faturasını kim ödeyecek? Hayvan hakları savunucuları, neden ben saldırıya uğradığımda da aynı tepkiyi göstermedi. Köpeğin hakkını savunanlar saldırıya uğrayan insanları neden görmezden geliyor?" diye sordu.

"BEN HASTANEDE CAN ÇEKİŞİRKEN ONLAR KÖPEĞİ SEVİP OKŞUYORDU"

Saldırının ardından iki ameliyat geçiren, 3 ay sonra yeniden bıçak altına yatacak olan Ece, artık sokağa çıkmaya korktuğunu söylüyor. Tedavi süreci boyunca en çok zoruna giden olayın ise Hayvanları Koruma Derneği üyelerinin kendisine saldıran köpeği belediyenin hayvan barınağında ziyaret etmesi olduğuna dikkat çekiyor. Ece Erboğa, "Ben hastanede can çekişirken onlar köpeğe bir şey olmuş mu olmamış mı diye hayvan barınağına gitmiş, onu sevmişler. Bir defa olsun beni ziyaret etmediler. Ne halde olduğumu sormadılar." diye konuştu.

Kendisini Pitbull ısırmadan önce köpekleri çok sevdiğini, artık köpekleri hiç sevmediğini söyleyen Ece, olay anını şöyle anlatıyor: "Arkadaşlarla okuldan dönüyorduk. Birden bire yola bırakılmış köpek gördük. Köpek yanıma geldi üstüme saldırdı. Sonra gözümü hastanede açtım. Bu köpeklerin toplatılacağını duyunca sevinmiştim. Ancak sahibi olanlara dokunulmayacağını söylediler. Beni ısıran köpeğin sahibi vardı zaten. Bu köpekleri dövüştürüyorlar ve birer vahşi hale getiriyorlar. Bu köpeklerin hepsinin toplanmasını, ve insanların olmadığı yere kapalı bir yere bırakılmasını istiyorum. Çocukların olmadığı bir yerde kalsınlar. Pitbull köpek sahipleri köpeklerini hemen teslim etsinler. Ama sokağa değil yetkililere versinler."

Yaklaşık 8 aydır kabus yaşadıklarını belirten anne Çiğdem Erboğa (43), kızının ölümden döndüğünü, 7-8 kişinin yaklaşık 15 dakikalık mücadeleden sonra köpeğin ağzından kurtarıldığını söyledi. Ece'nin sürekli tedavi altında tutulduğunu anlatan anne Erboğa, 8 aydır çok kötü günler geçirdiklerini ifade ederek, "Hala da kötü günler yaşıyoruz. Pitbullar ve bu tür hayvanların serbest bırakılmamasını istiyoruz. Bu konuda gerekenlerin yapılmasını istiyorum. Köpeğin sahipleri gözaltına alınıp mahkeme gününe kadar serbest bırakıldı. Görsünler vicdanları rahat mı onu merak ediyorum. Çok üzgünüm. Yani çocuğun bu halde olmasının telafisi yok." dedi.

"Ece'nin yerinde, hayvan haklarını savunan ve bu köpeklerin toplanmasına karşı çıkanların kendi çocukları olsaydı aynı şekilde Pitbulları savunurlar mıydı? diye soran anne Erboğa, "Çok geç kalınmış ve eksiklikleri olan bir karar. Yolda yürürken bir köpek gördüğümüzde ürperiyoruz. Yok köpeğe yazıkmış küçücük çocuğa yazık değil mi? Tamamen yasaklanmalı." diyerek temennisini dile getirdi.

Ece'yi köpeğin ağzından alan Sevilay Filizer ise yaşadığı dehşet anlarını unutamıyor. Kendisinin de aynı yaşlarda bir kızı olduğunu hatta Ece ile aynı sınıfta okuduğunu anlatan Filizer şunları söyledi:

"Köpeğin ağzından kızı 15 dakikada zor aldık. Hala insanlar hayvan hakları diyor. Tamam hayvanların hakkı olsun ama bu kızın yaşadığı cehennemi nasıl izah edeceğiz. Ece'nin yerinde benim kızım da olabilirdi. Pitbull ve benzer özellikteki köpekler kesinlikle toplanmalı. Sahibinin olup olmadığına bakılmadan özel bir yerde tutulmalılar. Ece'yi başıboş köpek değil, sahibi olanlar parçaladı. Kızın yüzünde hasar oluştu. Bunun hesabını kim verecek?" diye konuştu.

Etiketler :