Fener Derbi Öncesi Moral Arıyor

Fener Derbi Öncesi Moral Arıyor

Aykut Kocaman yönetiminde ilk dış saha galibiyetini almayı hedefleyen Kanarya, Beşiktaş maçı öncesi moral bulmak istiyor.

ÜÇ DEPLASMANDA 6 GOL YEDİ
F.Bahçe, ligin 4. haftasında bugün Kayserispor'un konuğu oluyor. Galibiyet halinde sarı-lacivertliler, bu sezon Aykut Kocaman yönetiminde deplasmandaki ilk galibiyetini alacak ve 4 maçta 9 puana ulaşarak Beşiktaş derbisi öncesi moral bulacak. Avrupa'da Young Boys'la 2-2 berabere kalan, PAOK'a ise 1-0 yenilen Kanarya, ligde ise ikinci haftada Trabzon'a 3-2 mağlup olmuştu.

5 MAÇTA 1 GALİBİYET ALABİLDİ
Deplasman fobisini yenmek isteyen F.Bahçe'nin beklentileri yine ters tepebilir. Zira rakamlar, zorlu bir 90 dakika yaşanacağını gösteriyor. Kayseri'ye19-4'lük üstünlük kuran (7 maç berabere) sarı-lacivertli ekip, dış sahadaki galibiyetlerde ise 7-2 üstün olduğu rakibine deplasmanda son 5 sezonda çok zorlandı. Fener, 5 maçtan sadece 1'ini kazandı, 2 kez yenildi, 2 maç berabere.

Kayserispor ile Fenerbahçe arasında yapılacak karşılaşma saat 19.00'da başlayacak. Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda yapılacak karşılaşmayı hakem Kuddusi Müftüoğlu yönetecek.

Ligde kendi sahasında 1. hafta Medical Park Antalyaspor'u 4-0 ve 3. haftada da Manisaspor'u 4-2 yenen sarı-lacivertliler, deplasmanda Trabzonspor ile yaptığı karşılaşmayı 3-2 yitirmişti. Fenerbahçe, Kayserispor deplasmanından 3 puanla dönerek, bu sezon ligde ilk deplasman galibiyetini almayı hedefliyor.

KOCAMAN DA İLK PEŞİNDE
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Aykut Kocaman da sarı-lacivertli takımla ilk deplasman maçını kazanmak istiyor. Kocaman yönetiminde ligde ve Avrupa kupalarında bu sezon deplasmanda 3 maç yapan sarı-lacivertliler, 3 maçta da galip gelemedi. Avrupa kupalarında deplasmanda Young Boys ile 2-2 berabere kalıp, PAOK'a 1-0 yenilen Fenerbahçe, ligde de Trabzonspor'a 3-2 yenilmişti. Fenerbahçe, Kayserispor'u yenerse teknik direktör Aykut Kocaman da sarı-lacivertli takımla ligdeki ilk deplasman galibiyetini almış olacak.

ÇIKAN BİLİCA GİREN YOBO
Teknik Direktör Aykut Kocaman, yabancı kontenjanı nedeniyle Bilica'yı Kayseri'ye götürmedi. Kayseri kafilesinde yeni transfer Joseph Yobo ile birlikte yabancılardan Lugano, Andre Santos, Cristian, Alex, Dia, Niang ve Stoch yer aldı. Yeni transfer kaleci Serkan Kırıntılı da kafilede yer alırken, sakatlığı bulunan kaleci Mert Günok, kadroya alınmadı.

31. RANDEVU
Fenerbahçe ile Kayserispor, lig tarihinde yarın 31. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 30 maçta Fenerbahçe 19, Kayserispor ise 4 galibiyet alırken, 7 maç da berabere sonuçlandı. Sarı-lacivertli takımın toplam 70 golüne, sarı-kırmızılı ekip 29 golle karşılık verdi. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçlarda Kayseri'de taraflar 1-1 berabere kalırken, İstanbul'da gülen taraf 2-0'lık sonuçla Fenerbahçe oldu. Bu arada, iki ekip arasında ligde yapılan son 9 maçtan 4'ünü Fenerbahçe, 3'ünü Kayserispor kazanırken, 2 maç da berabere sonuçlandı. Diğer yandan, 5 Mart 1994 tarihinde İstanbul'da yapılan maçın ardından iki takım arasında oynanan son 18 lig karşılaşması da golsüz sonuçlanmadı.

KAYSERİSPOR-FENERBAHÇE

STAT: Kadir Has
SAAT: 19.00
HAKEM: Kuddusi Müftüoğlu

KAYSERİSPOR: Souleymanou, Hamza, Serdar, Aleksander, Hasan Ali, Mehmet Eren, Abdullah, Santana, Triosi, Morıtz, Cangele
TEKNİK DİREKTÖR: Şota Arveladze

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Okan, Yobo, Lugano, Caner, Mehmet Topuz, Cristian, Emre, Stoch, Alex, Niang
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

Etiketler :