Fener ve Beşiktaş UEFA Disiplin Kurulu'nda

Fener ve Beşiktaş UEFA Disiplin Kurulu'nda

Fenerbahçe ve Beşiktaş, 2011'deki şike soruşturması kapsamında UEFA Disiplin Kurulu'na sevkedildiler.

TFF'den yetkililer bu yazı henüz bizim elimize ulaşmadı dediler. Ancak yazının kulüplere ulaşabilmiş olabileceğini belirttiler.

Üzerinden yaklaşık 2 yıl geçen 3 Temmuz şike dosyası konusunda uzun bir süredir incelemelerini yürüten UEFA Disiplin Müfettişlerinin Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verdi ve olay taraflara bildirildi.

UEFA Disiplin Müfettişlerinin yaklaşık 1.5 yıl süren incelemesinde her iki kulüple ilgili disipline sevke gerek duyması, takımlarımızı ceza tehlikesiyle karşı karşıya bırakmış oldu.

FENER'E 2 YIL AVRUPA YASAĞI

Fenerbahçe 20 Haziran'da savunma verecek, UEFA 22 Haziran'da toplanacak. Fenerbahçe ve 5 yöneticisi, Beşiktaş ve 2 yöneticisi UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Fenerbahçe'nin 2 yıl Avrupa kupalarından men edilmesi talep ediliyor.

BEŞİTAŞ'IN DURUŞMASI 21 HAZİRAN'DA

Beşiktaş için istenen cezanın ise ayrıntıları henüz bilinmiyor. Ancak siyah beyazlı kulübün yanı sıra 2 kişinin de Disiplin Kurulu'na sevkedildiği öğrenildi. Beşiktaş'ın UEFA Disiplin Kurulu'ndaki duruşması ise 21 Haziran'da yapılacak. Beşiktaş adına Serdar Adalı ve Tayfur Havutçu Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Havutçu ve Adalı'nın ömür boyu yöneticilik ve müsabakalardan men edilmesi gündemde.

Fenerbahçe Kulübü'nden Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama şöyle:

"UEFA Disiplin Müfettişinin 2011 yılında açılan dosyaya ilişkin hiçbir savunma ve delilin yer almadığı, çeşitli kaynaklardan alınmış iddia dayanakları ile tanzim edilmiş raporu tarafımıza ulaşmış olup sonuç kısmında,

1) Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım ve Yöneticilerimiz Sayın Alaeddin Yıldırım, Sayın Mehmet Şekip Mosturoğlu, Sayın İlhan Yüksel Ekşioğlu(Kulüp YK Üyesi) ve Sayın Cemil Turhan'ın disiplin ihlali işledikleri (Disiplin Düzenlemesi Madde 5) iddia edilmekte,

2) Anılan yöneticilerimiz için futbol faaliyetleri konusunda hak mahrumiyeti talep edilmekte,

3) Kulübümüzün doğrudan veya dolaylı olarak maç sonucuna etki edecek eylemde bulunduğu iddia edilmekte,

4) Anılan sebeplerle Kulübümüzün gelecek 2 sezon UEFA müsabakalarından men edilmesi talep edilmektedir.

Aynı yazıda konuya ilişkin savunmamızın 20.06.2013 tarihine kadar sunulması istenerek, UEFA Disiplin ve Kontrol Kurulu'nun 22.06.2013 tarihli toplantısında konuyu değerlendireceği ifade edilmektedir.UEFA Müfettişinin söz konusu iddia ve taleplerine karşılık Kulübümüzce ek belge ve ek süre talebinde bulunulmakta olup ayrıca UEFA Disiplin ve Kontrol Kurulunda duruşma talep edilmektedir." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.