Fener ve Trabzon'un kupa GAP'ışması

Fener ve Trabzon'un kupa GAP'ışması

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında Şanlıurfa GAP Arena'da yapılacak final maçıyla sahibini bulacak!..

Trabzonspor ve Fenerbahçe’nin teknik patronları final için ortak dilekte bulundu.

GÜNEŞ:“Geçmişte Fenerbahçe’yi yenemememiz yine yenemeyeceğimiz anlamına gelmez. Trabzon onlardan daha aç ve daha istekli. Bir takım kazanacak, o da biziz”

DAUM:“Futbolda bir insanın yaşayacağı en güzel şey final maçını kazanmaktır. Biz yüzde 100 konsantreyiz. Bu kupayı almak için elimizden gelen her şeyi ortaya koyacağız”

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe’yi yenerek kupayı kazanmak istediklerini söyledi. Güneş, “Fener ile ezeli rekabetimiz var. Trabzonspor, şampiyonluğa oynadığı her dönem karşısında Fener’i bulmuştur. Bazen onlar, bazen biz kazandık. Maçın güzel geçmesini diliyorum. Tabii ki kazanmak, 7 olan kupa sayısını 8 yapmak istiyoruz” dedi.

KUPAYA AĞIRLIĞIMIZI VERDİK

Güneş, şöyle devam etti “’Medeniyetlerin buluştuğu bir şehirde final oynayacağız. Bu güzellikleri göreceğiz, bu yarışı yaparken futbolu sevdireceğiz. Futbolun burada sevdirilmesi için hem bize hem Fenerbahçe’ye çok görev düşüyor. Türk futbolu için bugünün bayram olmasını biz de diliyoruz. Ligde istediğimiz başarıyı yakalayamadığımız için kupaya ağırlık verdik.”

LİG GÖRÜNTÜSÜ FİNALDE OLMAZ

“Fener uzun süredir kupa kazanamıyor. Hem lig hem kupaya yönelmeleri onların işini zorlaştırabilir. Biz daha açız, daha istekliyiz. Kazanan bir takım olacak. Biz kazanmak istiyoruz. 1995’te 5 Mayıs’ta Fener’e kaybettiğimiz lig maçını düşünmüyoruz. O zaman yenilmemiz yine yenileceğimiz anlamına gelmez. Ligde son maçlardaki kötü görüntü finale yansımayacaktır.”

Fenerbahçe’nin hocası Daum, futbolda yaşanabilecek en güzel şeyin bir finali kazanmak olduğunu ifade ederek, “Futbolcularıma çok güveniyorum. Trabzonspor maçları heyecanlı ve güzel geçer. Daha önce oynadığımız derbilerde gücümüzü gösterdik, inşallah yarın (bugün) da Trabzonspor’a karşı o gücümüzü gösterebiliriz. Yüzde 100 konsantre olduk” şeklinde konuştu.

FİNAL UZUN YILLAR HATIRLANSIN

Daum, finalde sonucu küçük detayların belirlediğini vurgularken, “Türk futbolu için yarın (bugün) bayram günü sayılır. İki takım da kazanmak için buraya geldi. Final maçları hep açık geçer. Ama biz iyi hazırlandık. İnşallah kazanan takım olacağız. Bu kupayı kaldırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Umarım uzun zaman hatırlanacak güzel bir maç olur” dedi.

YENİLİRSEK RAKİBİMİZİ KUTLARIZ

Alman hoca şöyle devam etti: “Türk futbolunda oyuncular arasında çok iyi arkadaşlık var. Bu teknik heyet için de geçerli. Tabii ki kazanmak istiyoruz. Trabzonspor kazanırsa maçtan sonra Şenol hocayı kutlayacağız. Tersi olursa o da bizi kutlayacaktır. Bu tür şeyleri hep hoş görüyorum. Fair-play adına her şeyi yapmaya hazırız. Kazanan her zaman Türk futbolu olsun.”

İŞTE MUHTEMEL 11'LER

Fenerbahçe
Volkan, Gökhan, Bilica, Lugano, Vederson, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Özer, Alex, Güiza

Trabzonspor
Onur, Serkan, Giray, Egemen, Cale, Burak, Selçuk, Colman, Engin, Alanzinho, Umut

Etiketler :