Fenerbahçe-Beşiktaş maçının ardından Neler Söylediler?

Fenerbahçe-Beşiktaş maçının ardından Neler Söylediler?

Beşiktaşlı oyuncu Salih Uçan:- "İkinci yarıda içeride Şenol hocamızla birlikte bir öz güven tazeleme oldu. Hocamız 'rahat oynayın' dedi. Biz de ikinci yarı biraz daha derli toplu oynadık"-

İSTANBUL (AA) - Süper Lig'in 27. haftasındaki derbi maçta deplasmanda Fenerbahçe'yi 4-2 yenen Beşiktaş'ın oyuncularından Salih Uçan, "İkinci yarıda içeride Şenol hocamızla birlikte bir öz güven tazeleme oldu. Hocamız 'rahat oynayın' dedi. Biz de ikinci yarı biraz daha derli toplu oynadık." dedi.

Ülker Stadı'ndaki maçın ardından takım arkadaşı Cenk Tosun ile basın mensuplarının karşısına çıkan Uçan, şampiyonluk yolunda zor bir maç olacağını bildiklerini ve Galatasaray'ın kazanmasıyla birlikte puan farkının açıldığını söyledi.

Uçan, "Fenerbahçe de ikinci durumda. Tabii onlar da puan farkını açmamak için taraftarla birlikte iyi bir baskı uygulayacaktı ve uyguladı da. İlk yarıda biz de bu baskıyı fazla kıramadık açıkçası. Aboubakar ile bir pozisyonumuz vardı. Onun dışında pek fazla pozisyon yoktu. Ama ikinci yarıda içeride Şenol hocamızla birlikte bir öz güven tazeleme oldu. Hocamız 'rahat oynayın' falan dedi. Biz de ikinci yarı biraz daha derli toplu oynadık. Biraz daha topa sahip olmaya çalıştık. Uzun toplardan ziyade daha çok paslaşmaya da çalıştık. Bu da etkili oldu. 10 kişi geriye kaldık bu da mücadele etmemizi gerektiriyordu taraftarın önünde. Mücadele ettik, maç farklı bir noktaya geldi. Sonuçtan çok mutluyuz." diye konuştu.

- "Fenerbahçeli oyuncular stres yaptı"

Uçan, ilk penaltıya değinerek, Arda Güler ile bir diyaloğunun olmadığını, takım arkadaşı Onur Bulut ile konuştuğunu dile getirdi. Uçan, "Onur bana, 'dokunmadım' dedi. Daha sonra pozisyonu da izlemedim açıkçası. Bilmiyorum. Kimseyle bir diyaloğum yok." ifadesini kullandı.

Stat atmosferinin sağlam olduğunu belirten oyuncu, "Bunun da farkındaydık, maçın başından beri hissettik. Skoru aldıktan sonra bizim için rahat oldu açıkçası. Bizim için öz güven geldi. Fenerbahçeli oyuncular stres yaptı. Sonrası bizim için rahat oldu." dedi.

Bir süre stoper görevi yapmasıyla ilgili "Bir ara ben oynayacağım sandım, biraz endişelendim ama sonradan yerime döndüm, daha rahat oldu benim için." diyen Uçan, 10 kişi mücadele etmelerine ilişkin de şunları söyledi:

"11 kişi devam edelim de bu tür maçlar çok fazla denk gelmez. 10 kişi tamamlamak zordur, daha fazla efor sarf etmen gerekiyor. Skor bizden yana olduğu için bu maç rahat oldu. Şöyle bir senaryo yazalım; Valencia golü atsa, 2-0 olsaydı vah vah, sıkıntı olabilirdi yani. Allah'tan Valencia penaltıyı kaçırdı, farklı bir yöne gitti maç. 10 kişi bu taraftar önünde geriye düşseydik 2-0 sıkıntı olabilirdi."

- "1-1'i bulunca birlik ve beraberlik havası oldu"

Maçta iki gol atan Cenk Tosun da "Zor bir maç oldu. Takım arkadaşlarımı kutlamak istiyorum. Gerçekten burada 10 kişi oynamak kolay bir şey değil ama kenetlendik, iyi defans yaptık. Atağa çıktığımızda biliyorduk çok şansımızın olmayacağını ama onları değerlendirmek zorundaydık, öyle de yaptık. Her gittiğimiz pozisyonu gol yaptık diyebilirim. İyi oynadık. Kutluyorum arkadaşlarımı çünkü 45-50 dakika 10 kişi oynamak kolay bir şey değil. Çok koştuk ama bunun da neticesini aldık." diye konuştu.

Cenk Tosun, "Penaltıdan sonra nasıl ayağa kalktınız?" sorusuna, "O Allah'ın işareti gibi bir şey. Maç orada döndü, ondan sonra kenetlenmeye başladık. 1-1'i bulunca artık birlik ve beraberlik havası oldu ve bu maçı çevireceğiz diye kenetlendik." yanıtını verdi.

Sözleşmesinin uzatılması için bir gol atması gerektiği belirten Tosun, "Sözleşmem uzadı. Onu daha doğrusu Ceyhun abi veya başkanla konuşun. Yeni kontratla alakalı ben fazla konuşmak istemiyorum. Beşiktaş'ı en yüksek yerlerde bu sene bitirmek istiyoruz. Benim aklımda sadece o var. Ben de bunu gollerimle, iyi oyunumla göstermek istiyorum. Kontrat şu an ikinci planda." ifadesini kullandı.

- "Beşiktaş'ta oynarsan her zaman gelir aklına böyle bir skor"

Böyle bir skoru yakalayabileceklerinin aklına gelip gelmediği sorulan başarılı golcü, şunları kaydetti:

"Beşiktaş'ta oynarsan her zaman gelir aklına böyle bir skor. Çünkü tarihte böyle maçlar var. 10 kişi kalıp da 4 attığımız maçlar var. Bugün de öyle bir şey yaşandı. O yüzden biz 10 kişi kaldığımızda bile bu maçı çevireceğimize inandık kenetlendik ve öyle de oldu. Geçen bir istatistik okudum. 29 veya 30 farklı takıma gol atmışım. Bir Fenerbahçe'ye atamamışım. Öyle bir şanssızlığım vardı. Bugün maç öncesinde kendime bir söz verdim. Allah'a şükür de tuttu. Burada iki gol atmak gerçekten çok güzeldi. 3 puan almamız da beni ayrıca mutlu etti."

Cenk Tosun, Fenerbahçe taraftarının kendisini alkışlamasıyla ilgili de "Teşekkür ediyorum onlara da. Bugün elimden geleni yaptım. İyi oynadığımı da düşünüyorum. Onlar da bana alkışla cevap verdi, ben de onları alkışladım. Fenerbahçe büyük bir camia. Böyle bir jest yapmaları benim de hoşuma gitti açıkçası." dedi.

- "Redmond 45 dakikada yapabileceği skorların hepsini yaptı"

Redmond ile iyi bir uyum yakaladıklarını ve oyuna girmesinin kendilerine avantaj sağladığını söyleyen Tosun, "45 dakikada yapabileceği skorların hepsini yaptı. 3 asist yaptı, bir gol kaydetti. Ona da ayrı teşekkür etmek istiyorum buradan." ifadesini kullandı.

Cenk Tosun, ilk penaltı pozisyonuyla ilgili de şu değerlendirmede bulundu:

"İlk penaltı pozisyonunda zaten ben Arda'ya gittim. Çünkü benim gördüğüm kadarıyla penaltı değildi. Evet bir temas var ama Arda temastan önce kendini bırakıyor gibi gördüm ben. Ama Arda'nın bunu bilinçli yaptığını kesinlikle düşünmüyorum. Arda tertemiz bir çocuk. Benim hayatımda gördüğüm en yetenekli futbolcu diyebilirim, milli takımda da idmanlarda izlediğim kadarıyla. İkinci penaltı pozisyonuna zaten itiraz etmeye gerek yok. Yüzde 100 doğru karar.
Arda, 'abi ayağıma vuruyor' dedi. Ben de tam tersini gördüm, 'o nasıl vuruyor' dedim. O da böyle deyince ben artık bir şey demedim, ona inandım. Devrede pozisyonu izleyince arada kaldım diyebilirim. Temas var ama Arda'nın da biraz erken kendini bırakması var. O yüzden bir şey diyemeyeceğim."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.