Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar?

Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar?

Fenerbahçe 1983 yılından bu yana kazanamadığı Türkiye Kupası'nda Ankaragücü'nden sonra Buca'ya kaybederek, gruplarda havlu attı gibi...

 Kupa fiyaskosu

Fenerbahçe 1983 yılından bu yana kazanamadığıTürkiyeKupası'nda Ankaragücü'nden sonra Salı gecesi Buca'ya kaybederek, henüz gruplarda havlu atma aşamasına geldi.

Sarı-Lacivertliler, makus talihlerini kıramadıkları TürkiyeKupası’nda yine hüzün yaşadı. Ankaragücü ile oynanan grubun ilk maçını 4-2 kaybeden Fenerbahçe dün gece de sahasında Bucaspor’a 3-2 mağlup olunca, gruptan çıkma şansını zora soktu. Kalan iki karşılaşmada önce 13 Ocak’ta Yeni Malatyaspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Sarı Kanarya sonrasında ise Gençlerbirliği ile oynayacak. Ancak Kocaman’ın öğrencileri bu iki karşılaşmayı kazanmaları durumunda bile elenme riski ile karşı karşıyalar...

Geçen sezon kupayı Şanlıurfa’daki finaldeTrabzonspor’a kaybeden Fenerbahçe, son sevinci 1983 yılında yaşamıştı. Sarı-Lacivertliler elenirse, TürkiyeKupası hasretleri 28 yıla çıkacak.

Öte yandan evindeki resmi maçlarda son olarak, Young Boys ile oynanan Şampiyonlar Ligi elemesinde 1-0 mağlup olan Fenerbahçe dünkü karşılaşmaya kadar yenilgi yüzü görmemişti. Ancak Sarı-Kanarya, Buca’ya kaybederek, resmi karşılaşmalarda 139 gün sonra Şükrü Saracoğlu’ndan boynu bükük ayrıldı.

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu

Takımlar O G B M A Y P
1.Bucaspor 2 2 0 0 5 3 6
2.Ankaragücü 1 1 0 0 4 2 3
3.Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0  
4.Y.Malatyaspor 1 0 0 1 1 2 0
5.Fenerbahçe 2 0 0 2 4 7

0

PEKİ FENERBAHÇE GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

Puanı 6'ya çıkaran Bucaspor işi bitirde çeyrek finale adını yazdırdı gibi. Bugünkü Gençlerbirliği Ankaragücü maçında Ankaragücü kazanırsa Fenerbahçe için kupa hasreti bugünden 28 yıla çıkacak. Yok Gençlerbirliği kazanırsa Gençler puanını 3 yapacak Ankaragcü de 3'te kalacak...Fenerbahçe Gençlerbirliği'ni  farklı yener ise kalan maçlar öncesinde Gençler'in üstüne çıkabilir. Bugünkü maç berabere biter ise umutlar daha yeşerir. Fenerbahçe'nin kalan 2 maçında yeni Malatyaspor'u ve Gençlerbirliği'ni mutlak yenmesi rakiplerinin de mutlak puan kaybetmesi gerekiyor. Puan sıralamasında Fenerbahçe'yi yenerek 3 puanla 2. sırada bulunan Ankaragücü'nün 3 maçta da puan kaybetmesi lazım. İlk raundu bay geçen Gençlerbirliği'nin de en az 2 maçta puan kaybetmesi Fenerbahçe'yi gruptan çıkarabilir. Fenerbahçe'nin rakipleri olan Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin maçlarını berabere bitirmesi Fenerbahçe'nin işine geliyor. Fenerbahçe kalan 2 maçında puanını 6 yapıp rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. Kupada önce genel puantajdaki gol sayısı yani genel averaj ardından atılan gol sayısı sonra dış sahada atılan gol sayısı ardından da maçlardaki kartların sayısı yani fair play önemli. Yalnız şunu unutmamak gerekir. Fenerbahçe'nin şu anki sıralamadaki durumu Yeni Malatyaspor'dan bile kötü. 

Etiketler :