Fenerbahçe Kayserispor Maçı Şifresiz

Fenerbahçe Kayserispor Maçı Şifresiz

Lig maçlarını şifreli olarak yayınlayan Digiturk'de yaşanan teknik sorun, digiturk abonesi olmayan izleyiciye bayram ettirdi. Beşiktaş ve G.Saray maçları şifresiz izlenirken gözler 20.00'da oyananacak Kasyeri- F.Bahçe maçında.

Türkcell Süper Lig maçlarının yayın hakkında elinde bulunduran Digiturk'un dün yaşadığı teknik sorun, vatandaşa "futbol bayramı" yaptırdı. Yoğun yağmur ve kar yağışı nedeniyle elektirik sistemlerinde sorun yaşadığı öne sürülen Digitürk paketindeki tüm kanallarını şifresiz yayınladı.

Dün Antalyasapor - Bursaspor maçı oyananırken 16.45 sıralarında yayını kesilen Digiturk, kısa bir süre sonra sorunu giderdi ama maçları şifresiz yayınladı.

Digitürk dün akşam oynanan Beşiktaş - Ankaragücü maçını şifresiz olarak yayınlarken bugün 16.00'da başlayan Galatasaray - Sivasspor maçına da şifre koymadı. Böylece Digiturk abonesi olmayan ve normal çanak anteni olan futbol izleyicileri de maçları şifresiz olarak izleme imkanı buldu.
 
İstanbul'daki "uplink" tesislerinde bir sorun yaşandığı TÜRKSAT(42°DOGU) ve EUTELSAT W3A (7°DOGU) uydularindaki frekanslarindan sinyal ve yayin alamadığı öğrenildi. Digiturk arızayla birlikte "şifreleme" yapamayıp, maçları şifresiz yayınlarken, bu bilgi internetteki forumlarda yüzbinlerce kişiye ulaştı.

Öte yandan Digiturk'un teknik sorunu çözemediği ve bu akşam saat 20.00'da Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanacak olan Kayserispor-Fenerbahçe maçını da şifresiz yayınlayacağı iddia edilirken, sorunun büyük bir ihtimalle yarın çözüleceği bilgisi alındı.

(Haber 7)

Etiketler :