Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne katılacak mı?

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne katılacak mı?

Fenerbahçe'ye UEFA'dan müjdeli haber gelirken; Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören açıklamada bulundu.

UEFA, Fenerbahçe'yle ilgili merakla beklenen kararını açıkladı.UEFA, Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceğine dair yazıyı TFF'ye gönderdi.

Şike soruşturması nedeniyle Fenerbahçe geçen yıl Şampiyonlar Ligi 'nden men edilmiş yerine Trabzonspor alınmıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Avrupa 'ya gidecek takımlar arasında sarı-lacivertlileri açıklamasına rağmen UEFA 'dan davet mektubu gelmemişti.

UEFA, Galatasaray'la Trabzonspor'un önümüzdeki yıl Avrupa'da oynamasına onay vermişti.

Galatasaray'ın ardından ligi 2. sırada bitiren sarı-lacivertli takım, Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılacak.

DEMİRÖREN: YORUM YOK, KİMSE KONUŞMAYACAK

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören UEFA'nın 2012-2013 sezonunda Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesi için temiz kağıdı göndermisi üzerine "Yorum yok. Tüm yönetim kurulumu uyardım. Hiç kimse konuşmayacak" dedi.

FENERBAHÇE KULÜBÜ'NDEN AÇIKLAMA

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında sarı-lacivertli kulübün resmi sitesinden şu açıklama yapıldı:

UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Kulübümüzün, 2012-13 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yer almasına karar verdi.

Karar, UEFA’nın Kulübümüze ve Türkiye Futbol Federasyonu’na, 22 Haziran 2012 Cuma günü gönderdiği aşağıdaki açıklama ile bildirildi.

1- UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Disiplin Müfettişi ve Fenerbahçe SK’nın kendisine ilave dosyalar sunabilmesinin uygunluğuna;

2- Katılıma uygunluk konusunda son kararın UEFA disiplin kurulunda olduğu kaydıyla, şu an itibari ile Fenerbahçe SK’nın UEFA Karşılaşmalarına katılabilmesine karar verilmiştir.

KARARA İLK YORUMLAR

Rıdvan Dilmen: Mutluluk verici bir olay

"Fenerbahçe ile ilgili federasyonun ve kurulların aldığı karar yetmiyor, soru işareti oluyor. UEFA yazılı gönderdiyse Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynayabilecek. Bu TFF'nin aldığı kararlara uyuyor. UEFA hiçbir ulusal federasyonun kararına karşı çıkmamış. Dosyayla ilgili incelemenin sürdüğünü söylemişler. Mutluluk verici bir olay. Sıkıntı olacağını düşünmüyordum. Özellikle Başbakan'ın Platini ile görüşmelerinden Türkiye'nin menfaatlerini koruduğunu görüyorum. Fenerbahçe geçen yıl alınmadı. Şimdi UEFA alındı diyor, bunu artık uzaya soracak halimiz yok. Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Bursaspor katılacak. İnşallah Beşiktaş da katılır. Bardağın dolu tarafından gitmek lazım. Bardağın boş tarafından gidildi. UEFA şöyle yapacak, böyle yapacak dendi. Hayırlısı olsun."

Selçuk Yula: M.Ali Aydınlar sözünü tutsun

Selçuk Yula'nın beyazgazete.com'a yaptığı açıklamalar ise şöyle:

“Bu kararın ardında F.Bahçe’yi Avrupa’ya göndermeyenler düşünsün. Fenerbahçe hangi maçta şike yapacaktı? Bir yıldır söylüyoruz ortada delil yok. Herkes dışarıda bir tek 2 Fenerbahçeli içerde. Biz ceza beklemiyorduk zaten. ‘UEFA, F.Bahçe’yi Avrupa’ya almayacak’ diyorlardı . Şimdi bunları söyleyenler ne yüzle ekrana çıkacak. F.Bahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne göndermeyenler ve gerekirse parayı cebimden öderiz diyenler şimdi ne yapacak. M.Ali Aydınlar’ın sözü vardı cezayı cebimden öderim diye artık o sözünü tutar”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.