Fenerbahçe'nin şok Daum kararı

Fenerbahçe'nin şok Daum kararı

Fenerbahçe'de kalıp kalmayacağı soru işareti olan Cristoph Daum'un kaderi belli oldu...

Fenerbahçe yönetimi ile Alman hocanın avukatları kulüpte bir araya geldi ve anlaşma sağlandı. Olay FIFA'ya taşınmadan pazartesi günü sözleşme feshedilip yollar ayrılıyor.

Sonunda teknik direktör krizi aşılıyor. Fenerbahçe yönetiminin Daum'a karşı yaptığı yıldırma planı işe yaradı. Daha önce başkan Aziz Yıldırım ve kurmaylarının tutumuna karşı “Tazminattan 1 Euro inmem” giyerek rest çeken tecrübeli çalıştırıcı, yapılan yazışmaların ardından olayın FIFA'ya gideceğini anlayınca geri adım attı.

Alman hoca görüşme isteğini avukatı aracılığıyla yazılı olarak yönetime iletince, sürpriz gelişmeler yaşandı. Teknik direktör Christoph Daum'un başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilere avukatı aracılığıyla yönelttiği “Bu yazışmaları ne yapacaksınız?” sorusuna “Hukuki süreçte kullanacağız” yanıtını alan avukatlar, yüz yüze görüşme talep etti.

Bunun üzerine, başkan Aziz Yıldırım ile yöneticiler Şekip Mosturoğlu, Murat Özaydınlı ve Ali Koç kulübe gitti. Karşılıklı görüşmelerin ardından sözleşmenin feshi konusunda Daum'a avukatı aracılığıyla bazı teklifler yapıldı ve toplantı sona erdi. Sıkıntılı geçen sürecin sonunda yaşanan bu olumlu gelişmeler, yönetime rahat bir nefes aldırırken, sorunların çözülmesi bakımından da önemli mesafe katedilmesini sağladı.

SORUN ÇÖZÜLÜYOR

Bu arada, yönetimin sağlık kontrolü talebine karşılık “Pazartesi gitsem olmaz mı?” isteğine “Hayır” denilmesi ile bu inatlaşmanın da fayda getirmeyeceğini düşünen Alman teknik adam pes etti. Bunun sonucunda yönetim Daum'a belli bir para önerdi. Tecrübeli çalıştırıcı da bunun karşılığında kendi teklifini iletti. İki taraf son olarak pazartesi günü yeniden görüşüp işi FIFA'ya bırakmadan kesin olarak yolları ayıracak.

GERİ ADIM ATMA NEDENİ

Fenerbahçe'de teknik direktör Christoph Daum konusu büyük sıkıntı teşkil ediyordu. Hem transferler yapılamıyor hem de Aykut Kocaman'ın ismi açıklanamıyordu. Başlarda direnen Daum'un bir anda geri adım atması herkesi rahatlattı. Alman hocanın bu kararı vermesinde en büyük neden ise başka kulüplerden cazip teklifler gelmesi...

Eğer tecrübeli çalıştırıcı Fenerbahçe'yle olan sürtüşmesini uzatsaydı bu teklifleri kaçıracaktı. Olayın FIFA ve CAS'a gitmesi halinde dava en az 6 ay sürecekti. Daum'un, Sarı-Lacivertli kulüple sözleşmesi bulunduğundan başka bir yere imza atamayacağı için anlaşma yoluna gittiği öğrenildi.

RAPORLARI TEMİZ

Christoph Daum sapasağlam... Beyin ve sinir hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Serdar Dağ yönetiminde ayrıntılı sağlık kontrolünden geçirilen Alman çalıştırıcıda herhangi bir bulguya rastlanmadığı açıklandı. Elde edilen sonuçlarla ilgili olarak konuşan Dağ, “Yaptığımız bütün rutin tetkikler normal çıktı. Herhangi bir patoloji bulamadık. 6 ayda bir zaten bu kontrollerini yaptırıyor'' dedi.

Dağ, Daum'un sağlık kontrollerinin neden Acıbadem Hastanesi'nde yapılmadığı yönündeki soruya, “Eşinin doktoru burada. Dolayısıyla eşiyle geldiği zaman kontrollerini yaptırır” yanıtını verdi. Doç. Dr. Serdar Dağ, madde bağımlılığı ile ilgili herhangi bir test uygulanmadığını ifade ederek, “Öyle bir talep olmadı. Bizim yaptığımız sadece rutin kontrolleri” açıklamasını yaptı

Etiketler :