Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi umudu

Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi umudu

UEFA'nın son dakika kararıyla Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyen Fenerbahçe'ye bu haber emsal teşkil eder mi?

İsviçre mahkemesi, FC Sion takımının Avrupa Ligi'nden men edilmesi üzerine açılan itiraz davasında noktayı koydu ve FC Sion'un derhal Avrupa Ligi'ne dahil edilmesi kararını verdi.

İsviçre mahkemesi Avrupu Ligi'nden men edilen FC Sion takımının itiraz davasında men kararını bozarak FC Sion'un tekrar Avrupa Ligi'ne dahil edilmesi kararı verdi. Mahkeme kararı "Adalet için argümanların ikna edici olmaması ve UEFA tarafından alınan bu kararın kendi düzenlemelerine aykırı olması nedeniyle haksız olduklarına karar verilmiştir" şeklinde açıkladı.

Mahke ayrıca UEFA'ya men kararını bozmadığı her gün için 1000 İsviçre Frankı para cezası verdi ve 33.000 Franklık yasal mahkeme masraflarının da UEFA tarafından ödenmesine hükmetti.

FIFA’DAN UEFA’YA DESTEK

UEFA mahkeme kararı hakkında bir açıklama yapmazken, FİFA dan İsviçre Futbol Federasyonuna sert bir uyarı geldi. FİFA Futbol Ferderasyonuna gönderdiği yazıda Sion’nun geçen hafta CAS'a yaptığı itirazı geri çekmesinden bu yana UEFA'nın aldığı kararın geçerli olduğunu belirterek gerekeni yapmasını istedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.