Ferhat ile Şirin'i yeniden yazdı!

Ferhat ile Şirin'i yeniden yazdı!

Atanmayan öğretmen kalmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "İlk bir yılda öğrenci ve öğretmeni Ferhat ile Şirin gibi buluşturacağız" dedi. Fakat acı sonla biten destanda Ferhat ile Şirin bir araya gelemeden ölüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tuhaflıklarına bir yenisini ekledi. Kılıçdaroğlu, şimdi de destanda hiçbir zaman bir araya gelemeyen Ferhat ile Şirin'i buluşturdu.

Öğretmen ve öğrencileri Ferhat ile Şirin'e benzeterek, "İlk bir yılda öğrenci ve öğretmeni Ferhat ile Şirin gibi buluşturacağız" vaadinde bulundu.

CHP'nin Muğla Fethiye'de düzenlediği mitingde konuşan CHP Genel Başkanı CHP iktidarında atanamayan öğretmen kavramının olmayacağını, ilk bir yılda öğrenci ve öğretmeni "Ferhat ile Şirin gibi" buluşturacaklarını söyledi. Fakat destana göre Ferhat ile Şirin hiçbir zaman bir araya gelemedi.

Ferhat ile Şirin'in trajik hikayesi şu şekilde: Hürmüz Şah, Şirin'i Ferhad için Mehmene Bânu'dan ister. Mehmene Bânu karşı çıkınca iki hükümdar birbirlerine savaş açarlar. Bu sırada Hürmüz Şah'ın oğlu da Şirin'e âşık olur. Ferhad'a şart koşarlar. Amasya yakınlarındaki bir dağı delecek ve kente oradan su getirecektir. İşi başarırsa Şirin'le evlenebilecektir. Ferhad büyük bir coşku ile işe koyulur. Ferhad'ın bu işi başaracağını anlayan Hürmüz Şah, Ferhad'a yaşlı bir kadınla Şirin'in öldüğü haberini yollar. Şirin'in dağları deldiği gürzünü canına kıymak amacıyla havaya fırlatır ve yere düşen gürzün altında kalarak ölür. Ferhad'ın ölüm haberini alan Şirin de bir hançerle kendini öldürür.

 

Hopa'ya taziye ziyareti

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Hopa'da 31 Mayıs'ta AK Parti mitingi öncesinde çıkan olaylar sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun mezarını ziyaret etti, Lokumcu'nun eşi Gülay ve oğlu Ulaş ile ailesine başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu'na sarılan Metin Lokumcu'nun kız kardeşi Ayşe Neşe Lokumcu, "Size ağabeyim olarak

sarılıyorum. Bundan sonra ağabeyim siz olacaksınız" diyerek ağladı. Daha sonra partisince Hopa festival alanında düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, "Hopa'ya geldim ama Hopa'da hiç eşkıya görmedim" dedi. Kılıçdaroğlu, Rize Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne olaylarda ağır yaralanan polis memuru Servet Erkan'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.