Fernandao Fenerbahçe'yi mağlubiyetten kurtardı

Fernandao Fenerbahçe'yi mağlubiyetten kurtardı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A grubu ikinci maçında Celtic ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı

 

Avrupa Ligi A Grubu'nda Celtic'e konuk olan Sarı Kanarya iki farklı geriye düştüğü maçta Fernandao önderliğinde müthiş bir geri dönüşe imza attı.

İkinci yarıda İskoç ekibini sahasına hapseden Fenerbahçe galibiyeti kaçırdı, grupta ilk puanını aldı.

CELTİC HIZLI BAŞLADI

Bu sezon sahasında hiç mağlup olmayan Celtic, seyirci desteğini de arkasına alarak baskılı başladığı oyunun hemen başında Forrest'in direği sıyıran vuruşuyla tribünleri ayağa kaldırdı ancak skor tabelası değişmedi. Mücadelenin ilk bölümlerinde rakibinin baskısıyla yarı alanına çekilen sarı-lacivertli ekip, ani ataklarla tehlike yaratmayı düşünse de İskoç temsilcisi Nani ve Robin van Persie'yi bir an olsun yalnız bırakmayarak, rakibine istediği atakları yapma izni vermedi.

Yüksek tempolu geçen mücadelede Commons ve Forrest ile kanatları etkili kullanan ev sahibi ekip ilk yarım saatlik bölüm tamamlanırken, skoru değiştirmeyi başardı. Kalabalık Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkan Griffiths'in golüyle öne geçen İskoç temsilcisi, 4 dakika içinde Commons ile farkı ikiye çıkardı.

FERNANDAO MAÇI ÇEVİRDİ

Zaman zaman sertleşen maçta Volkan Şen'in sakatlanmasıyla oyuna giren Fernandao, üç dakika sonra savunmanın büyük hatasından yararlanarak farkı bire indirdi. 

İkinci yarıda Diego'nun girmesiyle bambaşka bir Fenerbahçe vardı. 48. dakikada sol köşeden Nani'nin kullandığı kornerde Fernandao ön direkte yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı.

Beraberliği yakaladıktan sonra sağlı sollu ataklarla rakip kaleye yüklenen Kanarya kaleci Gordon'u geçemedi. Nani ve Diego'nun şutlarında kalesinde devleşen İskoç kaleci takımına geçit vermedi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk puanını almış oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.