Fethullah Gülen en çok hangi diziyi izliyor?

Fethullah Gülen en çok hangi diziyi izliyor?

Cüneyt Özdemir'in hazırlayıp sunduğu 5N 1K merakla beklenen Fethullah Gülen izlenimleriyle CNN Türk ekranlarındaydı

Cüneyt Özdemir'in hazırlayıp sunduğu 5N 1K merakla beklenen Fethullah Gülen izlenimleriyle CNN Türk ekranlarındaydı. Özdemir, Zaman yazarı Bejan Matur ve CNN Türk yayın danışmanı Ferhat Boratav Gülen'le yaptıkları kahvaltının detaylarını ve izlenimlerini izleyicilerle paylaştılar.

Cüneyt Özdemir, Ferhat Boratav, Serdar Turgut ve Bejan Matur ABD'de Fethullah Gülen'le bir araya gelmişler ve bu buluşma medyada geniş yer bulmuştu. İşte o gazetecilerden üçü CNN Türk ekranlarında Gülen'le yaptıkları kahvaltının detaylarını ve izlenimlerini anlattılar. Cüneyt Özdemir, istedikleri kadar detaylı konuşamadıklarını ve geniş bir zamana sahip olmadıklarını vurguladığı röportajdan yine de çarpıcı bir notlarla döndüklerini söyledi.

GÜLEN TÜRKİYE'YE DÖNECEK Mİ?
Gazeteciler en çok merak edilen sorulardan biri olan Gülen'in ne zaman ülkeye döneceğini söylerek başlasılar izlenimlerine. Gülen kısa vadede dönmeyi düşünmediği gibi ABD'de daha da kalıcı olduğunun da üpuçlarını veriyor. Boratav ve Özdemir'in aktardığına göre Gülen'in yaşadığı çiftlikte yeni yapılar inşaa ediliyor. Yani Gülen ABD'de beklendiğinden daha uzun kalmanın temellerini atıryor. Gazetecilerin aktardığına göre Gülen'in Türkiye'de en çok özlediği şehir ise CHP'nin kalesi olarak gösterilen İzmir.
 
GÜLEN HANGİ DİZİYİ İZLEYİP MÜDAHALE EDİYOR?
Gazeteciler Fethullah Gülen'in inzivaya çekilse bile gündemi takip ettiğini söylerken TV'de en çok izlediği diziyi de deşifre etti. Gülen'in ekranda en çok izlediği dizi STV'de yayınlanan 'Tek Türkiye'. Hatta Matur'un anlattığına göre, Gülen bazen kimi uyarılarla diziye müdehalede bulunuyor. Matur, kendisinin de 'Tek Türkiye' dizisini ayrıştırıcı bulduğunu Gülen'in de yer yer diziden rahatsızlık duyarak uyarıda bulunmasını olumlu bulduğunu söyledi. Gülen'in müdahale ettiği bölümler ise dizinin 'marjinal' sahneleriymiş.

GÜLEN AÇILIM İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?
Özdemir, Gülen'in demokratik açılım ilgili düşüncelerini de akratırırken cemaat liderinin konuya 'bürokratik açılım ve diyalog' olarak baktığını söyledi. Kürtçe konuşan devlet bürokratlarının bölgede görev yapması gerektiğini söyleyen Gülen'in fikirleri programda hayli yetersiz bulundu. Boratav ve Özdemir, açılıma sadece bu eksende yaklaşımın sorunu çözemeyeceğini belirttiler. Meselenin sadece Kürtçe konuşan bir vali ile çözülemeyeceğini söyleyen Bejan Matur, 'orada zalim de olsa kendi seçtikleri bir vali isteniyor' dedi.

İNZİVADAYKEN DÜNYAYI NASIL TAKİP EDİYOR?
Ferhat Boratav'ın Gülen izlenimlerinde en dikkat çeken konu cemaat ve şeffaflık eleştirisiydi. 'Eğer gerçekten bir inziva varsa o zaman bu hareketi kim hangi seviyede yönetiyor, yürütüyor?' diye soran Boratav şöyle devam etti: 'Gülen mevcut inziva içindeyken Türkiye ve dünya ile ilişkileri ne kadar sağlıklı? Çünkü ilişki kurduğu kanallar kendine yakın kaynaklar. Bu ne kadar doğru bir beslenmke kaynağıdır? Bilgilenme kaynakları çeşitli değilse yanlış karar alma ihtimali oluşur. ' Boratav cemaatte çok ciddi bir şeffaflık sorunu olduğunu vurgularken bunun çözülmesi gerektiğini söyledi.

GÜLEN MATUR VE ÖZDEMİR'E NE HEDİYE ETTİ?
Özdemir, gazetecilerin programa yoğun ilgi gösterdiklerini program söylediğinde araya giren Bejan Matur, bazı gazetecilerin aldıkları hediyelere kadar detay istediğini belirtti. Bu arada kendisine saat hediye edildiğini söyleyen Matur, Özdemir'e hediye edilen kalemi tercih edeceğini söyledi. 



 

Etiketler :