Fethullah Gülen neden susuyor!

Fethullah Gülen neden susuyor!

İsrail’in Filistin katliamı dünyanın birçok ülkesinde tepkiyle karşılanırken Fetullah Gülen’in bu konudaki sessizliğini koruması dikkatlerden kaçmıyor.

İsrail, bütün uyarılara rağmen Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. Deniz, kara ve havadan yapılan operasyon 10 günü geride bıraktı. Operasyonla beraber 200 Filistinli hayatını kaybederken, 1000′in üzerinde kişi de yaralandı.

İsrail'in saldırıları Türkiye tarafından da büyük tepkiyle karşılandı. İktidar ve muhalefet parti liderleri Gazze'de yaşanan insanlık dramına tepki gösterirken, sivil toplum örgütleri de peş peşe açıklamalarda bulundu.

FETHULLAH GÜLEN İSRAİL'E KARŞI SESSİZ?
Türkiye hemen her kesiminden İsrail'e tepki gelirken, Hizmet Hareketi lideri Fethullah Gülen ise bu konuda sessiz kalmayı tercih etti. Daha önce bu tür toplumsal olaylarda yayınladığı mesajlarla dikkat çeken Fethullah Gülen, İsrail zulmüne sessiz kalarak ABD'deki Yahudi cemaatiyle olan iyi ilişkilerini bozmamayı tercih etti.

GÜLEN DUT YEMİŞ BÜLBÜLE DÖNDÜ!
Her seferinde kendilerinin bir sivil toplum kuruluşu olduklarını bu tür toplumsal olaylarda insiyatif almaktan kaçınmayacaklarını dile getiren Fethullah Gülen yıllarca bu söylemleri sayesinde cemaatin tabanını genişletti. Fakat Gülen, mevzu bahis ABD yada İsrail'in antidemokratik uygulamaları olunca nedense hep dut yemiş bülbüle dönüyor.

GÜLEN HAREKETİ'NİN İKİLİ OYUNU!
Sürekli insan haklarından, demokrasiden, barıştan bahseden nutuklar atan Fethullah Gülen'in, Filistin'de masum insanlar katledilirken sessiz kalmayı tercih etmesi Gülen Hareketi'nin ikircikli siyasetini bir kez daha gözler önüne serdi. Söz konusu Gülen ve yandaşlarının çıkarları olunca en azılı yönetimlere bile arka çıkabiliyorlar. (Mısır, İsrail...)

MAVİ MARMARA OLAYINDA ÖLENLERİ SUÇLAMIŞTI!
Fethullah Gülen İsrail-Filistin konusundaki en son açıklamasını birkaç yıl önce yapmıştı. Hatırlanacağı üzere Gülen, Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara'nın İsrail tarafından basılmasını, vatandaşlarımızın öldürülmesini görmezden gelerek "İsrail'e, devlet otoritesine karşı sorulmalıydı" açıklamasında bulunmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum