Fethullah Gülen'e selam Bahçeli'ye taş

Fethullah Gülen'e selam Bahçeli'ye taş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, Ramazan Bayramının ardından demokrasi bayramından yüzünün akıyla çıkmıştır"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, Ramazan Bayramının ardından demokrasi bayramından yüzünün akıyla çıkmıştır. Geçiçi sonuçlara göre Anayasamızda değişiklik yapan düzenleme yüzde 58 oy oranıyla kabul edilmiştir" dedi.

Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda anayasa değişikliği paketine ilişkin halk oylamasının sonucunu değerlendiriyor. Başbakan Erdoğan, konuşmasında, ''Öncelikle milletimizin Ramazan Bayramını bir kez daha kutluyor, aziz milletimize en kalbi muhabbetlerimi sunuyorum. Türkiye, Ramazan Bayramının ardından demokrasi bayramından da yüzünün akıyla çıkmıştır'' dedi.
Halk oylamasından, anayasa değişikliğinin kabulü için gereken yüzde 50'inin üzerinde oy çıktığını belirten Erdoğan, geçici sonuçlara göre Anayasa'nın 26 maddesinde yapılan düzenlemesinin yüzde 58'lik bir evet oyuyla kabul edildiğini söyledi.

KATILIM YÜZDE 78
Türkiye çapında katılımın yüzde 77-78 aralığında olduğunu da belirten Erdoğan, bu oranın bundan önceki referandumda yüzde 67 olduğunu anımsattı.
Erdoğan, ''Halkımız takdir yetkisini kullanarak anayasa değişikliği paketini onaylamıştır. Bu sonucun ülkemize, milletimize ve bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Öncelikle halk oylamasının ülke genelinde huzur ve esenlik içinde gerçekleşmesinden dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum'' diye konuştu.
Halk oylamasına vatandaşların huzur içinde gittiğini ve hür iradelerini ortaya koyduğunu söyleyen Erdoğan, halk oylamasındaki demokratik olgunluğun tüm dünyaya güzel bir mesaj verdiğini de kaydetti.
Türkiye'nin Ramazan bayramının ardından demokrasi bayramından da yüzünün akıyla çıktığını ifade eden Erdoğan,  ''Demokrasinin gücü, siyasetin gücü, milli iradenin gücü bugün kat be kat artmıştır'' dedi.
Erdoğan, konuşmasında halk oylamasında görev alanlara teşekkür ederek, ileri demokrasi ve hukukun üstünlüğü mücadelesinde tarihi bir eşiğin milletçe aşıldığını söyledi.

MİLLETİN İRADESİ TECELLİ ETTİ
Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
''Ne mutlu bize ki, demokrasinin, hukukun, adaletin çıtasını el birliğiyle yükseltmiş bulunuyoruz. Cumhuriyetimizi tam demokrasiyle taçlandırmak için sandıkların başına gitmiş bulunuyoruz. Özgür irademizle özgürlüğün, adaletin meşalesini birlikte tutuşturduk. Başımız dik, alnımız dik olarak diyoruz ki, halk oylamasında milletimizin iradesi tecelli etmiştir. 
Kampanya sürecinde de şunu defaetle ifade ettim; milletimizin iradesi hangi yönde olursa olsun saygındır, makbuldür, kıymetlidir. Evet diyenlerin iradesi de, hayır diyenlerin iradesi de, sandığa gitmeyenlerin tercihi de saygı değerdir. Hiç kimsenin bu iradeyi küçümseme, yok sayma, görmezden gelme hakkı yoktur, olamaz.

DEMOKRASİMİZ KAZANDI
Demokrasi, halkın iradesini kabullenmekle, bu iradeyi yönetime yansıtmakla, her türlü farklılığı siyasi sürece katmakla anlam kazanır. Halk oylamasında iradesini ortaya koyan vatandaşlarımız öncelikle Türk demokrasisine olan güvenlerini ortaya koymuşlar, demokrasiye güç vermişlerdir. 12 Eylül günü kazanan demokrasimiz olmuştur. Değişimin demokrasi içinde gerçekleşebileceği bir kez daha görülmüştür. Demokrasiye olan inanç, demokrasiye olan güven bir kez daha ortaya çıkmıştır. Her türlü sorunun çözüm yerinin demokratik siyaset olduğu, demokrasi içinde her meseleyi çözüm yoluna koyabileceğimiz bir kez daha anlaşılmıştır'' dedi.

VESAYET REJİMİ TARİHE KARIŞACAK
Başbakan Erdoğan, ''Darbe anayasasıyla kirlenen 12 Eylül tarihi, bu halk oylamasıyla demokrasi için bir milat olarak tarihe bir parlak sayfa açmış, bu olumsuzluktan kurtulmuştur. Türkiye'de artık vesayet rejimi tarihe karışacaktır. Türkiye'de artık zihniyet itibariyle darbe heveslilerinin hevesleri kursağında kalacaktır'' diye konuştu.

SÜRECİ DEVAM ETTİRECEĞİZ
Erdoğan, ''Yarından itibaren ilgili kurullarımızda değerlendirerek, yeni anayasa çalışmaları için nasıl bir yol izleyeceğimizi, nasıl bir yol haritası takip edeceğimizi kararlaştıracağız. Toplumun tüm kesimlerinin kanaatlerini ve düşüncelerini alarak, en geniş anlamda uzlaşı arayarak süreci devam ettireceğiz'' dedi. 

OKYANUS ÖTESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Konuşmasında isim vermeden Fethullah Gülen'e teşekkür eden Başbakan Erdoğan şöyle seslendi:

Dünyanın dört bir yanından, okyanus ötesinden bu sürece destek veren tüm kardeşlerimi kutluyorum. E ne yapayım, buradan okyanus ötesine mesajlar olduğuna göre bizim de bu mesajı verenlere bir mesajımız olması lazım. Ve yine bu süreç içerisinde her türlü mahalle baskılarına aldırmadan, herşeyini ortaya koyan, sanat camiası içerisindeki tüm temsilcilerimize şükranlarımı sunuyorum.
 

Etiketler :