Fethullah Gülen'li afiş provakasyonu

Fethullah Gülen'li afiş provakasyonu

Referandum öncesinde Ankara'da asılan ve Fethullah Gülen'in referanduma destek verdiğini gösteren korsan afişler bu kez Mersin'de ortaya çıktı.

Referandum öncesinde Ankara'da asılan ve Fetullah Gülen'in referanduma destek verdiğini gösterenkorsan afişler bu kez Mersin'de ortaya çıktı.

Mersin'de, üzerinde Güler Sabancı, Mustafa Koç, Fethullah Gülen, Mümtazer Türköne gibi tanınmış kişilerin fotoğraflarının yer aldığı ve ''biz bize yeteriz, bir oyumuz var o da R. Tayyip Erdoğan'a'' sloganının bulunduğu afişler, AK Parti ve CHP'de tepkilere neden oldu.

Rotahaber yaptığı araştırmada aynı resimlerin ve tasarıma sahip afişlerin daha önce de Ankara'da refarandum öncesinde Ankara'da asılduğını belirledi.

AK Parti'den yapılan açıklamada korsan afişlerinin bulunduğu bilboard ve raketlere, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından sabotaj yapıldığını, bunun yanı sıra afişler asıldığını, bunların provokatif eylemler olduğunu belirtildi.

Mersin'e asılan ve turuncu zemin üzerine, Güler Sabancı, Mustafa Koç, Fethullah Gülen, Mümtazer Türköne gibi kişilerin fotoğraflarının yer aldığı afişlerde, ''biz bize yeteriz, bir oyumuz var o da R. Tayyip Erdoğan'a'' sloganı yer alıyor.

 

AYNI AFİŞLER REFERANDUM ÖNCESİNDE ANKARA'DA ASILMIŞTI

Söz konusu korsan afişler, referandum öncesinde Başkent Ankara'da görülmüştü. Başkentteki 14 farklı billboardda "milli birliğe, kardeşliğe, referanduma evet" diyen afişler asıldımış ve Anayasa değişiklik paketinin oylanacağı halk referandumu öncesi "evet" çağrısı yapan afişler Ankara-Eskişehir yolu üzerindeki belli bilboardlara asılmıştı.

Asılan korsan afişlerin üzerinde, Fethullah Gülen, Yaşar Kemal, Mümtazer Türköne, Ajda Pekkan, Rojin, Sezen Aksu, Kenan İmirzalıoğlu, Necati Şaşmaz, Yılmaz Erdoğan fotoğrafları yer almış ve  afişlerin sağ alt köşesinde de "Sabancı Düşünce Kuruluşu" imzası atılmıştı.

Stöer Kentvizyon şirketinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ihaleyle kiraladığı billboardların üzerindeki afişleri fark ettikten sonra kaldırdığı ve suç duyurusunda bulunduğu, aslında böyle bir düşünce kuruluşununda bulunmadığı belirlenmişti.

ROTAHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.