Fethullahçı imamlarla namaz kılmayın

Fethullahçı imamlarla namaz kılmayın

Selahattin Demirtaş 'Fethullahçı ve Türkçü imamlarla namaz kılmayın' diyerek sert bir çıkış yaptı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MGK’da karara bağlanan ve terörle mücadele kapsamında hükümet tarafından Güneydoğu’ya gönderilen kadrolu imamların arkasında namaz kılınmaması çağrısı yaptı. Demirtaş şu görüşleri ortaya koydu:

Halk Türkçü, Fethullahçı ve devletçi imamların etrafında, arkasında saf tutmasın. Çünkü dinimizde bu kavramların hiçbiri yoktur.
 
Bu misyonla görevlendirilmiş özel ve siyasi görevlilerdir. Din kisvesi altında halka Türkçülüğü, devletçiliği, cemaatçiliği dayatan imamlardır. ‘Irkçı, devletçi, Fethullahçı imamların arkasında kimse saf tutmasın’ diyoruz.
 
MGK’da özel olarak, bölgeye özel imamların gönderilmesi kararlaştırılmıştır ki bu durum bölgeye özel bir istihbaratçı göndermenin bir başka şekli. Dini terörle mücadelede araç olarak kullanmak utanç verici bir durumudur. Devletin bu şekilde görevlendirdiği imamlar özel tim, korucu, kontra, JİTEM’den farklı bir amaç gütmüyor. Bunların 2011 versiyonu.”
 
"CAMİLERDE NİYE KÜRTÇE HUTBEYE İZİN VERİLMİYOR?" 
 
Milliyet gazetesine açıklamalar yapan Demirtaş, sivil itaatsizlik eylemleri kapsamında BDP tarafından yapılan “sivil cuma” eylemini, “Dinimize bölücülük kattılar, sivil itaatsizlik değil sivil iradesizlik eylemi” diye eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Camilerde niye Kürtçe hutbeye izin verilmiyor” sorusu ile yanıt verdi.
 
“Sivil cuma” eylemlerinin BDP ya da DTK tarafından değil halkın kendi inisiyatifi ile yapıldığını belirten Demirtaş, “Sayın Başbakan şunun cevabını verebiliyor mu? Niye Kürtçe hutbe okutulmuyor? Ya da imam kendi bildiği şekilde hutbesini okuma hakkına sahip değil midir ki, hutbe Ankara’dan, devletin ağzıyla yazılıp gönderiliyor. Bu nedenle halkın da kendi inisiyatifi ile imamların arkasında saf tutmaması da doğaldır.
 
Bu BDP’nin çağrısı da değildir, halk kendiliğinden bunu yapıyor. İslamiyeti kendi çıkarları için kullanan Başbakan’ın kendisi ayrımcıdır. Dinimiz ayrımcı değildir, bütünleştiricidir. Bizim halkımız AKP’li değil, Allah’a inanıyor. Tayyip’e değil peygambere güveniyor. Bu nedenle Tayyip’in imamlarının arkasında saf tutmak zorunda değil” dedi.
 
KÜRTÇE VAAZA İZİN VERİLSİN 
 
Camilerdeki düzenin devlete değil cemaate bırakılmasını ve Kürtçe vaaz okutulmasına izin verilmesini isteyen Demirtaş, “Meydanlarda kılınan namazlarda herkes Kürtçe vaaz dinliyor. Camiler devletin değil Allah’ın evidir. Camilerin içindeki düzen de cemaate ait olmalıdır, devlete değil. Camilerde bile hangi dille konuşulacağını devlet belirliyorsa bunun dinle alakası yoktur. Bırakın cemaat nasıl ibadet etmek istiyorsa öyle ibadet etsin” diye konuştu.
 
KCK'DAN VEKİL ADAYLARI
 
Demirtaş ayrıca KCK davası dolayısıyla cezaevinde bulunan 3 ya da 5 kişinin partilerince desteklenecek milletvekili adayları arasında olabileceğini söyledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.