Fetih, Tevhid kapısını açmıştır

Fetih, Tevhid kapısını açmıştır

"Fetih başta şirk, putperestlik, ve dinsizliğin kapısın kapatmış, Tevhid kapısını açmıştır.”

Din Görevlileri Birliği Derneği Genel Başkanı Abdullah Arslan, İstanbul’un Fethi’nin 557’inci yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Arslan, Fethin İslam alemi açısından büyük bir önem arz ettiğine dikkatleri çekerek, “Fetih başta şirk, putperestlik, ve dinsizliğin kapısın kapatmış, Tevhid kapısını açmıştır” dedi.

 

Din-Bir-Der Genel Başkanı Abdullah Arslan, Fetih kelimesinin bile Müslümanlar için çok önemli olduğunu ifade ederek, “Fetih, kula kulluk kapısın kapatmış, Allah’a kulluk kapısın açmıştır. Nefsi ilahlaştırma kapısını kapatmış, nefis terbiyesi kapısını açmıştır. Zulmün her türlüsünü kapısın kapatmış, adaletin kapısını açmıştır. Fitnenin fesadın kapısını kapatmış, iki cihanda saadetin kapısın açmıştır. Haram kazanmanın bütün yollarını kapatmış, helal kazanmanın yollarını açmıştır” dedi.

 

Dünyada Müslümanların sayının her geçen gün artmasındaki temel nedenin Fetih şuuru olduğunu da sözlerine ekleyen Arslan, “Bu gün yeryüzünde iki milyara yaklaşan Müslüman varsa bunun sebebi ecdadımızın Fetih şuuruyla yetişmesinin ve gereğini yerine getirmesinin bir sonucudur” dedi.

 

Arslan, Müslümanların bu şuura sahip olmasının sebeplerini de sıralayarak, “Müslümanlar Allah’ın yardımına güvenmelidir. Zafer kazanılınca Allah’a hamd etmeleridir. Cihadı her şeyden daha çok sevmelidirler. Allah’tan korkmalıdırlar. Düşmanda olsa adaletten ayrılmamalıdırlar. Kafirlere karşı şiddetli, Müslümanlara karşı ise merhametli olmalıdırlar. Din düşmanlarını sırdaş edinmemelidirler. Sünnete sımsıkı sarılmalıdırlar. Düşmana karşı kuvvetli olmak için bütün hazırlıklarını yapmalıdırlar. Başarıyı kendilerinden değil Allah’tan bilmelidirler” diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :