FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Sakarya'da "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara hitap eden milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, "Avrupa'da birçok kişi ve özellikle takım arkadaşlarım Türkiye'da neler olup bittiğini bana merakla so

SAKARYA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Sakarya'da "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara hitap eden milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, "Avrupa'da birçok kişi ve özellikle takım arkadaşlarım Türkiye'da neler olup bittiğini bana merakla soruyorlardı. Ben de gururla vatanımıza, Reisicumhura nasıl sahip çıktığımızı anlattım. Allah hepinizden razı olsun. Asıl kahramanlar 15 Temmuz gecesi sokaklara çıkanlardır." dedi.

Sofuoğlu, Demokrasi Meydanı'nda nöbet tutan vatandaşları platforma çıkardığı motosikletiyle selamladı. Burada vatandaşlara seslenen Sofuoğlu, dünyanın birçok ülkesinde yaşadığını ancak hiçbir zaman Sakarya'dan vazgeçmediğini söyledi.

Hainlerin darbe girişimi yaptığı gece Sakarya'da olduğunu dile getiren Sofuoğlu, "Cumhurbaşkanımızın 'Meydanlara çıkın' çağrısından sonra ben de hemen meydanlara çıktım. Sakarya Valiliğine gittiğimde Sakaryalı hemşehrilerimin orada gözünü kırpmadan canını feda edeceklerini gördüm. Reisicumhur Sakarya'ya geldiğinde 'Sakarya Anadolu'nun saf çocuğu' demişti. İşte Sakarya böyle bir yer. Ben de Sakaryalı olmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu.

İki gün önce Avrupa'da olduğunu ve sezonun devam ettiğini ifade eden Sofuoğlu, burada testlere katıldığını ifade etti. Sofuoğlu, "Avrupa'da birçok kişi ve özellikle takım arkadaşlarım Türkiye'da neler olup bittiğini bana merakla soruyorlardı. Ben de gururla vatanımıza, Reisicumhura nasıl sahip çıktığımızı anlattım. Allah hepinizden razı olsun. Asıl kahramanlar 15 Temmuz gecesi sokaklara çıkanlardır." ifadelsine yer verdi.

Sofuoğlu, dört kez dünya şampiyonu olduğunu bu sezon da beşinci kez dünya şampiyonluğunu almak isteğini belirterek, 15 yıldır Avrupa'da 54 numarayla yarıştığını belirterek, "Kariyerimi Rabbim nasip ederse 54 numarayla tamamlayıp birkaç yıl içerisinde artık emekliliğimi yaşamak istiyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından yoğun tezahürat alan Sofuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç ile vatandaşları selamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.