FIFA Altın Top ödülü yine Messi'nin

FIFA Altın Top ödülü yine Messi'nin

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve France Football dergisi tarafından verilen 2010 Altın Top Ödülü'nün sahibi bellii oldu. Dünyada yılın teknik direktörü ve yılın 11'inde ise sürpriz isim yer almadı.

 

FIFA Altın Top ödülü, gazetecilerin ve FIFA'ya üye 208 ülkenin milli takımlarının teknik direktör ve kaptanlarının oylarıyla sahibini buldu.


FIFA, Puskas 2010 ödülünün sahibini açıkladı. Fifa.com kullanıcıları tarafından seçilen 2010 yılının en güzel golü ödülü Hamit Altıntop'a gitti.

YİNE MESSİ

FIFA'nın İsviçre'nin Zürih kentindeki merkezinde yapılan ve futbolda 2010 yılının ''en iyi''lerinin seçildiği ödül töreninde, yılın futbolcusuna verilen ''altın top'' ödülünü Messi kazandı. Ödüle İspanya'nın Barcelona takımında birlikte forma giydiği Xavi Hernandez ve Andres İniesta ile birlikte aday gösterilen Messi, 2009 yılı ile birlikte 2. kez ''yılın futbolcusu'' unvanını kazandı.

YILIN HOCASI MOURİNHO

Öte yandan, İspanya'nın Real Madrid takımını çalıştıran Portekizli ünlü teknik direktör Jose Mourinho, ''yılın teknik direktörü'' ödülüne layık görüldü. Geçen sezon Inter Milan ile birlikte Şampiyonlar Ligi ve Serie A şampiyonluklarının ardından İtalya Kupası'nı da kaldıran Mourinho, kariyerinde ilk kez ''yılın teknik adamı'' ödülünü elde etti.

''Yılın en iyi kadın futbolcusu'' unvanı ise son 4 yıldır olduğu gibi bu yıl da Brezilyalı futbolcu Marta'nın oldu. 2006 yılından bu yana bu ödüle ambargo koyan Brezilya Milli Takımı oyuncularından Marta, bir kez daha bayanlarda ''yılın futbolcusu'' seçildi.

Dünyada yılın 11'i de açıklandı

Casillas

Maicon - Pique - Lucio - Puyol

Xavi - Sneijder - Iniesta

C. Ronaldo - Villa - Messi

Etiketler :