Fıkra gibi uçak yolcusu hikayeleri

Fıkra gibi uçak yolcusu hikayeleri

Uçakla yolculuk yapan vatandaş sayısının artmasının ardından yaşanan hikayeler fıkraları aratmıyor.

Havaalanlarının otobüs terminallerinden bir farkı kalmadığını söyleyen Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, "Uçaklarda eskiden herkes birbirini tanırdı. Artık yolcu yelpazesi genişledi. Yoğurt mayalayan ve yoğurdu uçakla götüren, pekmez taşıyanlar var. Bir keresinde pekmez aktı." dedi.

Genel Müdür Ali Arıduru, ulaştırma muhabirleriyle Sivil Havacılık'ın 2011 yılı hedeflerini anlattı. Yolcu hedefini 120 milyona çıkardıklarını dile getiren Arıduru, uçak sayısının da 400'e ulaşacağı bilgisini verdi. Yurtdışı uçuş ağına 30 nokta eklemeyi hedeflediklerini belirten Arıduru, uluslar arası araştırmalara göre Türk havacılığının 2028 yılına kadar yılda ortalama yüzde 10,1 ile en fazla büyüyen sektör olacağını dile getirdi.

AFRİKAYA UÇUŞLAR ARTACAK

Sivil Havacılık olarak 40 ülkeye daha uçuş için anlaşma imzaladıklarını dile getiren Arıduru, "Uçmak istiyoruz diyen havayolu şirketlerine anlaşmalar hazır. 40 ülkeye daha uçabilirler." diye konuştu. Bu ülkeler arasında Afrika'nın ağırlıkta olduğunu dile getiren Arıduru, Afrika'nın yolcu potansiyelinin yüksekliğinin bütün dünyanın dikkatini çektiğini aktardı. CİHAN

Etiketler :