Fildişi'nde bir haftada 52 kişi öldü

Fildişi'nde bir haftada 52 kişi öldü

Fildişi Sahilleri'nde Kasım ayındaki seçimler sonrası çıkan şiddet olaylarından dolayı son bir haftada 52 kişi öldü. Devrik lider Laurent Gbagbo'nun koltuğu bırakmadığı ülkede bugüne kadar ölenlerin sayısının 462'ye yükseldiği belirtildi.

Ayrıca, seçimi kazanan ve uluslararası camianın kabul ettiği Alassane Ouattara yanlıları ile, askeri gücü hala elinde tutan ve seçimi kaybeden Laurent Gbabgo taraftarları arasında çıkan çatışmalardan dolayı komşu ülke Liberya'ya kaçan insan sayısı 70 bin olarak ifade ediliyor.

Birleşmiş Milletler misyon şefi Guillaume Ngefa'nin basına yaptığı açıklamada bir hafta boyunca çıkan çatışmalarda, 5'i çocuk,7'si kadın olmak üzere toplam 52 kişi ölürken onlarca kişi de yaralandığı bildirildi. Ngefa, ayrıca binlerce insanın artan şiddet olaylarından dolayı ülkenin ekonomik başkenti Abidjan'dan çıkıp daha güvenli bölgelere kaçtığını söyledi.

Öte yandan, Afrika Birliği Genel Sekreti Jean Ping Paris'te basına yaptığı açıklamada ise Fildişi Sahilleri'nde tırmanan şiddetin ülkeyi iç savaşın eşiğine getirdiğini söyledi. Ping açıklamasında yapılan arabuluculuk tekliflerini seçimi kazanan Alassane Ouattara kabul etmesine rağmen, seçimi kaybeden Gbabgo ise bütün teklifleri reddettiğini, bu durumun maalesef ülkeyi iç savaşa sürüklediğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :