Filistin'de Barış Neden  Sağlana mıyor?

Filistin'de Barış Neden Sağlana mıyor?

Nablus’taki en-Necah Üniversitesi’nde Siyasi Bilimler hocası olan Prof. Abdüssettar Kasım, bu soruya cevap buldu:

Nablus’taki en-Necah Üniversitesi’nde Siyasi Bilimler hocası olan Prof. Abdüssettar Kasım, şartlar olgunlaşmadığından Filistin iç barışının yakında gerçekleşmeyeceğini, gerçekleşse de uzun sürmeyeceğini belirterek, Abbas’a bağlı güçlerin Batı Yaka’da düşmanla sürdürdüğü güvenlik işbirliğinin bunu engellediğini ifade etti.
Abdüssettar Kasım, Filistin Enformasyon Merkezi’ne bugün yaptığı özel açıklamada Fetih’ten Nebil Şaas’ın Gazze’ye yaptığı ziyarete de değinerek şöyle dedi: “Şaas’ın ziyareti olumlu bir gelişme. İki hareket arasındaki gerginliği gidermeye yönelikti. Ancak bu ziyaret barışı getirmez. Hele hele Abbas’ın Kahire’de yaptığı açıklama ziyaretin oluşturduğu olumlu havayı bozdu. Abbas’ın inatçı bir tutum içinde olduğu açıktır. Kendisi iç barış için gereken olumlu atmosferin oluşmasına katkıda bulunmuyor.”
Batı Yaka’da düşmanla sürdürülen karanlık ve tehlikeli güvenlik işbirliği sürdükçe iç barışın sağlanamayacağını belirten Profesör Kasım devamla şöyle dedi: “İç barışın sağlanması için düşmanla yapılan güvenlik işbirliğinin tamamıyla durması gerekir. Feyyad’ın, Siyonist işgal devletinin güvenliğinin konu edildiği Herzliya konferansına katıldığı bir süreçte Filistin iç barışının sağlanması mümkün mü?”
Kasım Hamas hareketine de seslenerek, Filistin davasına yönelik komplolara karşı hazırlıklı olmasını ve Filistin sahasında meydana gelebilecek gerginliklerden de uzak durmasını istedi.

Etiketler :