Filistin'deki yıkımın raporu

Filistin'deki yıkımın raporu

OCHA, işgal rejiminin yılbaşından beri Batı Yaka’da 315 evi yıktığını belirterek, bunlardan 17’isinin işgal rejimi tarafından sahiplerine yıktırıldığını ifade etti.

Birleşmiş Milletler'e bağlı İşgal Altındaki Filistin Toprakları İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), işgal rejiminin yılbaşından beri Batı Yaka’da 315 evi yıktığını belirterek, bunlardan 17’isinin işgal rejimi tarafından sahiplerine yıktırıldığını ifade etti.  

OCHA, yayınladığı haftalık raporda, işgal rejiminin keyfi yıkım kararlarının 402 kişinin yurdundan olmasına ve 1296 kişinin de zarar görmesine neden olduğunu belirtti.

Raporda ayrıca yılbaşından bu yana Batı Yaka’da 1051, Gazze’de ise 22 kişinin işgal güçleri tarafından açılan ateş sonucu yaralandığına dikkat çekilerek, bu rakamların %23’ünü çocukların oluşturduğunu ifade etti. Raporda, yaralanan çocuk sayısı 237 olarak bildirildi. 

İşgalcilerin geçen hafta içinde 77 operasyon yaptığını belirten OCHA, bu süre içinde Gazze’de bir kişinin şehit edildiğini, Batı Yaka ve Kudüs’te de 19’u çocuk olmak üzere 23 kişinin yaralandığını söyledi.

İşgalcilerin Filistinli çiftçilerin tarım arazilerine ve bahçelerine girmelerini engellemek için fazlasıyla güçlük çıkardığını, zeytin toplama mevsiminde Filistinlilere saldırdığını ve ürünlerini çaldığını belirten OCHA, bu konuda gaspçıların da saldırılardan geri durmadığını ifade etti.

Etiketler :